Preminuo legendarni trener, oglasio se i Miroslav Đukić

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 14:37

Preminuo legendarni trener, oglasio se i Miroslav Đukić

Tuga na Pirinejima.

Arsenio Iglesijas, legendarni trener Deportiva i Real Madrida, preminuo je jutros u La Korunji u 92. godini.

- Odlazi jedan od velikih trenera naše zemlje, trener koji je ispisao istoriju i oblikovao Superdepor, jedan od onih timova koji će se uvek pamtiti i koji su obeležili jednu eru - piše Marka.

Tim povodom oglasio se i srpski strateg, Miroslav Đukić.

- Ovo je izuzetno tužna vest za sve sportiste i za ceo svet fudbala. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << On je bio jedan od ključnih delova Superdepora - rekao je Miroslav Đukić.

😔 DEP https://t.co/CSb9rvgH3n

— MARCA (@marca) May 5, 2023

Podsećamo, rođen je 24. decembra 1930. u Arteiku, bio je fudbaler i trener, a njegova trenerska karijera počela je 1970. godine, kada je odveo Deportivo u Prvu ligu. Zatim je četiri sezone vodio i Herkules, kao i Saragosu, pre nego što se vratio u Deportivo da proslavi svoj najsjajniji period. Njegovi uspesi u galicijskom klubu doveli su ga do trenera Real Madrida 1996. godine, zamenivši Horhea Valdana sredinom sezone.

Za tri neverovatne godine, Arsenio je ostao na jedanaest metara od titule u Španiji, pamti se koban Đukićev penal koji je mogao da reši titulu. Ali uspeo je da dođe do trofeja.

Pamti se da je Deportivo imao penal za titulu, Bebeto nije smeo da ga izvede, Mauro Silva je kao standardan izvođač već bio zamenjen, odgovornost je preuzeo Đukić i promašio – tako je titula otišla u Barselonu.

„Taj penal je deo mene. To je najgori trenutak moje karijere. Nešto što se dešava samo u filmovima.: Poslednji minut i penal koji odlučuje o šampionu. Tanka je granica između junaka i tragičara, a ja sam osetio ovu drugu stranu. Ne želim da sebe mnogo samosažaljevam, ali to je nešto što je u meni i ostaće tu. Taj penal će me proganjati celog života, ali sam pokušao iz njega da izvučem pouke. Ostavio mi je ožiljke, ali me je i ojačao kao osobu. Morao sam da ga pregrmim i da nastavim da igram. Sa ove vremenske distance i ne volim mnogo da pričam o njemu“, rekao je jednom prilikom Đukić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.