Preminuo Tata Braun, heroj Argentine sa SP 1986.

Izvor: Mondo, 14.Avg.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo "Tata" Braun, heroj Argentine sa SP 1986.

Hrabri štoper dao je vodeći gol u finalu protiv SR Nemačke, a zatim odigrao završnicu uprkos ozbiljnoj povredi ramena.

Hoze Luis Braun, član prve postave Argentine na Mundijalu u Meksiku 1986, preminuo je u La Plati u 62. godini.

Popularni "Tata" imao je Alchajmerovu bolest, ali je ne računajući poslednjih nekoliko godina, čitav život proveo u fudbalu, kao igrač i trener.

Za reprezentaciju je odigrao 36 utakmica i bio član ekipe koja je na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa Dijegom Maradonom postala prvak sveta.

Braun je postao heroj nacije pošto je u finalu protiv SR Nemačke doveo "gaučose" u vođstvo od 1:0, pa odigrao finiš utakmice uprkos činjenici da je u jednom duelu doživeo ozbiljnu povredu ramena.

José Luis 'Tata' Brown, who scored in 1986 World Cup final and played on despite dislocating his shoulder, has died. He made a hole in his shirt to support his arm and carry on through "unbearable" pain. Un guerrero. QEPD #TataBrownpic.twitter.com/Uxsu9Z685H

— Ben Hayward (@bghayward) August 13, 2019

Bol je bio gotovo nepodnošljiv, ali "Tata" nije želeo da bude zamenjen, već je sa prednje strane dresa napravio rupu, da u nju ubaci palac povređene ruke i tako smanji pritisak na rame.

Nemci su od 2:0 za Argentinu došli do 2:2, da bi Horhe Luis Buručaga na pas Maradone u 84. minutu postigao pobedonosni pogodak.



Izvor: Youtube/regioworldcup86

Osim te titule, Braun je veliki uspeh ostvario i sa Estudijantesom iz La Plate, kada su 1983. postali prvaci države.

Kao trener je bio pomoćnik kada je Argentina osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, a kasnije ga je Maradona uzeo u svoj stručni štab, kada je imenovan za selektora "A" tima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.