Preminuo Johan Krojf

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Johan Krojf

Legendarni Johan Krojf preminuo je u 69. godini u četvrtak u Barseloni, posle žestoke borbe protiv raka pluća.

"Sa tugom saopštavamo da je Johan Krojf, okružen porodicom, nakon žestoke borbe protiv bolesti, preminuo u Barseloni. Molimo vas da poštujete privatnost njegove porodice tokom ovih teških i tužnih trenutaka", saopšteno je na Krojfovom sajtu.

Krojf je bio jedna od najvećih fudbalskih ikona svih vremena, prvo ime koje se vezuje za totalni fudbal Rinusa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihelsa. Legenda reprezentacije Holandije i ekipa Ajaksa i Barselone.

Smatra se smatra jednim od najboljih fudbalera u istoriji i začetnikom filozofije "totalnog fudbala",

Holanđanin bio je strastveni pušač, ali je duvan ostavio 1991. godine, kada je kao trener Barselone doživeo infarkt i imao dve operacije na srcu.

"Fudbal mi je dao sve u životu, a duvan mi skoro sve oduzeo", kazao je jednom prilikom Krojf.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena završio je trenersku karijeru 1996. godine i od tada je obavljao razne administrativne poslove u Ajaksu i Barseloni.

Pod Krojfovim vođstvom Barselona je osvojila četiri titule prvaka Španije i prvu titulu prvaka Evrope 1992. godine. Braneći boje Holandije osvojio drugo mesto na prvenstvu sveta u Nemačkoj 1974. godine.

Od trenutka kada je objavio da boluje od raka pluća, dobijao je podršku sa svih strana, a zahvaljujući fudbalu uspevao je da ne misli mnogo na opaku bolest.

"Utisak mi je da vodim 2:0 protiv raka pluća u prvom poluvremenu. Siguran sam da ću pobediti", nedavno je izjavio.

Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, nije pobedio.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) IZGUBIO NAJVAŽNIJU BITKU: Preminuo legendarni Johan Krojf

Izvor: Kurir, 24.Mar.2016

Legendarni holandski fudbaler i trener Johan Krojf preminuo je u 69. godini u u Barseloni posle žestoke borbe protiv raka pluća..."Sa tugom saopštavamo da je Johan Krojf preminuo, okružen porodicom, nakon žestoke borbe protiv bolesti, preminuo u Barseloni. Molimo vas da poštujete privatnost njegove...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.