Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jul.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Dragutin Šurbek

U noći sa subote na nedjelju u Zagrebu je u 72. godini umro legendarni bivši stonoteniser Dragutin Šurbek.

Obilježio je tri desetljeća evropskog i svjetskog stonog tenisa osvojivši čak 36 medalja na svjetskim i evopskim prvenstvima. Slavna ekipa Vjesnik Zagreb sa Šurbekom je u periodu od 1971. do 1975. godine ostvarila 112 vezanih pobjeda, od čega 42 u singlu, 32 u muškim parovima, četiri puta u mješovitim parovima i 34 u ekipnim takmičenjima.

Ukupno 14 medalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << osvojio je Šurbek na svjetskim prvenstvima od čega po dvije zlatne i srebrne i deset bronzanih. Sa evropskih prvenstava donio je 22 odličja. Od toga po pet zlata i srebra i 12 bronzi. Šurbek je skupio nevjerovatnih 518 nastupa za reprezentaciju (503 za Jugoslaviju i 15 za Hrvatsku) i po tome je neslužbeni svjetski rekorder.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.