Premijer liga: 12 golova za dva remija

Izvor: B92, 22.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer liga: 12 golova za dva remija

Birmingemski gradski derbi doneo je, kao i uvek, velika uzbuđenja, a Vila nije uspela da pobedi ni u četvrtom okršaju dva kluba u Premijer ligi. "Bordo-plavi" su vodili 2:0, ali su se "plavi" vratili u zaustavnom vremenu i zaustavili ekipu koja je u fenomenalnoj formi.

U neverovatnoj utakmici na Vajt Hart Lejnu Totenhem je ponovo ispustio veliku prednost, ali je na kraju spasao bod. "Pevci" su vodili sa 3:1, primili tri uzastopna pogotka, ali je Džermejn Difo drugim golom na meču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeo da izbori jedan bod za svoju ekipu.

Fudbaleri Arsenala sigurno su sa smeškom proveli vikend. Posle nove pobede u derbiju sa Čelsijem i još jednog kiksa Mančester Junajteda, stvari im idu na ruku i u FA kupu. U reprizi osmine finala Portsmut je savladao Liverpul sa 1:0, pogotkom Ričarda Hjuza u 71. minutu. Liverpulu za mesto u četvrtfinalu nije bio dovoljan ni kontroverzni penal deset minuta ranije, kada je Tejlor navodno oborio Baroša. Šaka Hislop je krunisao sjajan dan odbranivši Ovenov slab šut.

Prvi gol za Vilu postigao je Darajus Vasel na centarput Gareta Berija (Vaselov četvrti gol u četiri utakmice, prvi Vilin premijerligaški gol protiv Birmingema!) u 21. minutu, a zatim je minijaturni centarfor Engleske propustio dve sjajne prilike da do poluvremena dotuče "Bramije".

Drugo poluvreme počelo je pogotkom Andreasa Hiclspergera, ponovo posle Vaselove akcije, a Birmingem Siti je izgledao spremno za debakl. Međutim, usred Viline dominacije sjajno je akciju Sevidža i Morisona u gol (12.u sezoni) je pretvorio Mikael Foršel.

Vasel odmah propušta još jednu sjajnu priliku, ali poslednjih pola sata protiče u potpunoj dominaciji Sitija. Morison i Foršel propuštaju po jednu odličnu šansu, pa je sve izgledalo rešeno. Međutim, u 94. minutu Morison sjajno šutira, Serensen brani, a Stern Džon sa dva metra pogađa mrežu i još jednom uskraćuje radost "bordo-plavoj" polovini grada.

Utakmica na Vajt Hart Lejnu možda nije donela vrhunski fudbal, ali je donela neverovatno uzbudljiv početak i kraj. Posle samo 13 minuta domaćin je vodio sa 2:1, golovima Majkla Brauna i Džermejna Difoa, dok je autogol postigao Geri Doerti. Kada je Robi Kin postigao treći gol za domaće, publika se greškom opustila.

U nastavku, Lester ponavlja priču sa gostovanja Sitija na ovom stadionu u FA kupu - ostaje bez igrača (Skaukroft u 69. minutu) i preokreće na 4:3 (po jedan gol ex-Totenhemovih igrača Lesa Ferdinanda i Bena Tačera i pogodak Markusa Benta), ali Difo uspeva da izjednači u 88. minutu i spase gol za najatraktivniju ekipu u ligi 2004. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.