Izvor: MozzartSport.com, 15.Nov.2020, 15:02

Preduslov svih holandskih kalkulacija je da padne BiH

Lale u krucijalnom meču u borbi za prvo mesto u Grupi 1 najjače divizije Lige nacija

Prošli put prijatno, sada neprijatno iznenađenje. Selekcija Holandije na inauguralnom izdanju Lige nacija dogurala je do finala, a ovaj put čak rizikuje da ispadne iz A divizije. Poslednja dva duela Grupe 1 determinisaće njenu sudbinu. Prva na red dolazi Bosna i Hercegovina, kojoj je meč u Amsterdamu poslednja prilika da pokuša da opstane u najjačoj diviziji (18.00).

I u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svim drugim okolnostima Holanđani bi bili favoriti, a naročito sada kada su Zmajevi oslabljeni igrački, i pride su u veoma lošoj formi, što je moglo da se primeti u prijateljskom dvoboju na Koševu sa Iranom pre tri dana, kada su poraženi 0:2. Ipak, pre mesec dana izabranici Dušana Bajevića uspeli su da zaustave Lale u prethodnom meču u Ligi nacija, što im ostavlja tračak nade da može ponovo do pozitivnog rezultata.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle četiri runde, Holanđani imaju samo jednu pobedu i pet osvojenih bodova. Ispred su Poljska i Italija koje čeka međusobni okršaj u kojem su Azuri domaćini. Holandija ima zicer kod kuće protiv raštimovane Bosne i Hercegovine i samo joj pobeda garantuje nadu da u poslednjem kolu može do prvog mesta. Ako osvoje planirana tri boda protiv BiH, Holanđani će prestići na tabeli Poljake ili Italijane u zavisnosti od ishoda u njihovom međusobnom duelu. A, bez dileme izabranici Franka de Bura navijaće za Poljake, jer bi u tom slučaju Lale imale šansu u poslednjem kolu da pobedom u Poljskoj osvoje prvo mesto.

Preduslov svih preduslova i kalkulacija je da u Amsterdamu padne Bosna i Hercegovina. BiH igra sve slabije iz meča u meč, a selektor Duško Bajević je već najavio odlazak posle mečeva s Holandijom i Italijom. Princ sa Neretve u ekipi nema glavnu uzdanicu i kapitena Edina Džeka, zbog korona virusa, tako da su šanse Zmajeva za iznenađenje u Amsterdamu minimalne. Pored napadača Rome nema ni Ermedina Demirovića, zatim Harisa Hajradinovića, Ajdina Hasića, Samira Zeljkovića i Jasmina Burića. Sa druge strane, Holanđani su bez golmana Silesena, nema ni Bergvajna, a od ranije je van stroja jedan od najboljih igrača Virdžil van Dajk.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A - 5. KOLO

Nedelja

GRUPA 1

18.00: (1,40) Holandija (4,50) Bosna i Hercegovina (8,50)

20.45: (1,73) Italija (3,50) Poljska (5,30)

GRUPA 2

20.45: (2,45) Belgija (3,30) Engleska (2,95)

20.45: (1,33) Danska (5,00) Island (10,0)

Subota

GRUPA 3

Švedska – Hrvatska 2:1 (2:0)

/Kuluševski 36, Danijelson 45+2 - Danijelson 82ag/

Portugalija – Francuska 0:1 (0:1)

/Kante 53/

GRUPA 4

Nemačka – Ukrajina 3:1 (2:1)

/Sane 23, Verner 33, 64 – Jaremčuk 12/

Švajcarska – Španija 1:1 (1:0)

/Froljer 26 – Moreno 89/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.