Predsednik o prodaji Milera i Vilijams-Gosa

Izvor: Mondo, 11.Jan.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik o prodaji Milera i Vilijams-Gosa

"Dobra stvar je što posle dosta vremena Partizan ima mogućnost da proda nekog igrača", rekao je prvi čovek crno-belih, Mijailović.

U jeku sezone i pred finiš neizvesne borbe za četvrto mesto u ABA ligi i izlazak u Evrokup naredne sezone, Košarkaški klub Partizan razmatra prodaju dvojice najkorisnijih igrača u ekipi novog trenera, Nenada Čanka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović potvrdio je u razgovoru za "Informer" da će Patrik Miler najverovatnije otići u Gacijantep, ali i dodao da se nekoliko klubova interesuje za Najdžela Vilijams-Gosa i da će, ukoliko ponuda bude adekvatna, klub najverovatnije prodati i njega.

"Svakako nećemo pustiti igrača ako nemamo dobru zamenu za njega", napomenuo je Mijailović pričajući o ovim nesvakidašnjim odgovorima.

"Veća je šansa da nas napusti Miler, nego Vilijams Gos. Najdžel se odlično uklopio i mnogo nam znači, ali ako se pojavi neka veoma dobra ponuda mi je sigurno nećemo odbiti. Za sada se za njega interesovao Žalgiris, kao i još neki klubovi", dodao je.

Predvođeni sada već bivšim trenerom, Miroslavom Nikolićem, crno-beli su ove sezone rano ispali iz Evrokupa, ali i doveli u pitanje plasman u plej-of ABA lige gde su se Budućnost (13-2), Cedevita (12-3) i Crvena zvezda (12-3) izdvojili na vrhu tabele, a gde je u toku borba nekolicine klubova za poslednje mesto koje vodi u drugo po jačini takmičenje u Evropi.

Čanak i ekipa, sa ili bez dvojice Amerikanaca, u nedelju u 17 časova gostuju Igokei u Laktašima, posle čega će dočekati Cibonu u "Pioniru" (20. januar) i odigrati "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom na istom mestu u ulozi gosta (28. januar).

ShareFacebookTwitter

U ovom trenutku četvrti je Mornar sa 8-7, dok FMP, Partizan i Zadar imaju skor 7-8.

"Nema nikakvog odustajanja. Partizan će biti sve bolji i neće mo se vratiti na staro", rekao je Mijailović, koji je dodao da mu je drago zbog toga što je, kako kaže, klub u prilici da proda svoje igrače prvi put od 2014. i odlaska Bogdana Bogdanovića u Fenerbahče.

"Dobra stvar je što posle dosta vremena Partizan ima mogućnost da proda nekog igrača. To se nije dogodilo od 2014. godine i odlaska Bogdanovića. Sad već imamo ponude za Miler i Vilijams Gosa i moram da priznam da me to veoma raduje", rekao je Mijailović za "Infomer" i nadovetao se:

"Ukoliko neki od ovih igrača napusti klub, to ne znači da smo digli ruke od takmičenja. Naša potreba i želja je da budemo što bolji. Težićemo tome u nastavku sezone. Cilj nam je da budemo među četiri u ABA ligi, da izborimo prolaz u Evrokup".

Miler (25, 185), koji je već igrao u Turskoj za Bešiktaš i Ješilgiresu, na 14 utakmica u ABA ligi postizao je prosečno 15,2 poena šutirajući 59,3 za dva i 36,4 odsto za tri poena, uz tri skoka, 5,4 asistencija, a sa indeksom uspešnosti 20,35 drugi je statistički najkorisniji igrač ekipe u ovom takmičenju. "Informer" navodi da je Partizan praktično već prihvatio obeštećenje od 100.000 evra za ovog košarkaša.

Najkorisniji, sa indeksom 22,64 je Vilimams-Gos (23, 191), koji je na 15 utakmica u regionalnoj ligi ove sezone beležio prosečno 17,9 poena šutirajući 51,1 odsto i za dva i za tri poena (!?). On ima i 5,2 skoka, odnsosno 1,8 asistenciju po utakmici. Njemu

Treći najbolji strelac Partizana ove sezone u ABA ligi je Vanja Marinković sa 12,8 poena po meču.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Partizanu od Milera 100.000 evra, ima ponuda i za Vilijams Gosa

Izvor: MozzartSport.com, 11.Jan.2018

"Veća je šansa da ode Miler, nego Vilijams Gos", kaže prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović..Informacija da bi Partizan već na polovini sezone mogao da napusti Patrik Miler uzdrmala je navijače crno-belih, svesni da bi klub u teškim danima mogao da ostane bez jednog od dvojice najboljih igrača...Ono...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.