Predsednik OSS: Verovali smo u polufinale, Miljković je pravi lider

Izvor: Blic, 17.Sep.2011, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik OSS: Verovali smo u polufinale, Miljković je pravi lider

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić rekao je da je očekivao plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi i ocenio da je Ivan Miljković pravi vođa ekipe.

"Još u Beogradu sam rekao da verujem da ova ekipa može da se plasira među četiri najkvalitetnija tima na kontinentu. Videli ste koliko je bila teška utakmica protiv Francuske u četvrtfinalu. Igrači su bili pod velikim pritiskom, ali su izdržali. Miljković kao pravi kapiten uliva sigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekipi”, rekao je Boričić izveštaču Tanjuga iz Beča.

Selekcija Srbije prvi deo takmičenja na šampionatu u Austriji i Nemačkoj završila je sa tri pobede, a zatim je u četiri seta savladala Francusku i došla do polufinala.

"Ovi momci, bez ikakve dileme, zaslužuju sve pohvale za partije koje su pružili u dosadašnjem toku šampionata”, kazao je on.

Srbija će u polufinalu u subotu, takođe u Beču, igrati protiv Rusije koja je u četvrtfinalu savladala selekciju Bugarske sa 3:1.

"Rusija je u ovom trenutku možda i najjača ekipa u Evropi. Očekujem da naši momci odigraju slobodnije, iako sam svestan da Rusija protiv nas uvek pruža odlične partije”, istakao je Boričić.

Četvrtfinalnoj utakmici protiv Francuske u Gradskoj hali u Beču prisustvovalo je samo nekoliko stotina navijača Srbije, iako ih je bilo najavljeno mnogo više.

"Znam da odbojka nije sport koji dovodi navijače da pune hale do vrha. Nadam se da će naša selekcija do kraja šampionata, bez obzira na rezultat u polufinalu protiv Rusije, imati još veću podršku sa tribina”, zaključio je Boričić.

Povezane vesti: Miljković: Sa ovakvom igrom možemo da pariramo Rusima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.