Predsednik FS Nemačke zatražio sudsku istragu o dodeli SP 2022.

Izvor: Blic, 24.Jun.2011, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik FS Nemačke zatražio sudsku istragu o dodeli SP 2022.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Teo Cvanciger zatrazio je pravnu istragu dodele Svetskog prvenstva 2022. Kataru jer sumnja u korupciju.

Cvanciger je za današnje izdanje sportskog nedeljnika Bild rekao da će u petak predstaviti komisiji nemačkog saveza plan u pet tačaka protiv korupcije u FIFA.

U sklopu ove istrage 24 člana Izvršnog odbora FIFA možda će biti prinuđena da svedoče pod zakletvom na sudu.

Cvanciger je 1. juna tražio istragu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o dodeli SP Kataru u fudbalskim forumima, a sada je poziv proširio i na pravne instance.

Optužbe povodom korupcije iznete su i u maju pred britanskim parlamentom, a najviše su se zasnivale na pisanju dnevnika Sandej Tajms.

Engleska je bila kandidat za organizaciju Svetskog prvenstva 2018, ali je domaćinstvo dobila Rusija.

Povezane vesti: FIFA: Jedino Katar može da zatraži pomeranje termina SP 2022. Olimpijski savet Azije podržao kandidaturu Katara za SP 2022.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.