Predsednik: Čestitke Mikecu i Tijani, biće još medalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2021, 09:30

Predsednik: Čestitke Mikecu i Tijani, biće još medalja

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je večeras još jednom srpskim sportistima Damiru Mikecu I Tijani Bogdanović na osvojenim medaljama već na startu Olimpijskih igara, dodajući da se nada da će Srbija u Tokiju osvojiti i više medalja nego u Riju 2016, kada je osvojeno osam odličja.

Damir Mikec osvojio je danas srebrnu medalju u streljaštvu, a Tijana Bogdanović bronzu u tekvondou.

"Čestitam im >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oboma, to je njihov veličanstven uspeh. Oni se bore za Srbiju I hvala im beskrajno. Ovo je bio izuzetan, divan dan i nadam se da ćemo da imamo još ovakvih dana", rekao je Vučić za TV Pink

On je dodao da je uvek cilj da se prevaziđe prethodno ostvareni rezultat, a u Riju 2016.godine, Srbija je osvojila osam medalja, više nego u dva prethodna ciklusa, u Pekingu I Londonu zajedno.

"I zemlja napreduje, pa se nadamo da će biti I više medalja nego u Riju", rekao je Vučić.

On je odgovorio Mikecu, koji je u uključenju iz Tokija u šali upitao i kada će novac od države: "Pare stižu", dodajući da je Mikec u vojnoj četi i "strašan sportista".

"Biće još uspeha naših timova i pojedinaca", rekao je Vučić.

Dodao je da se u sport danas ulaže više nego ranije.

"Verujem u više od osam medalja. Prošli put je loše počelo, a odlično se završilo, samo da ne bude obrnuto", rekao je Vučić.

"Hvala Damire! Čestitam Vam na veličanstvenom uspehu i prvoj medalji za našu zemlju. Napred Srbijo!", napisao je ranije danas Vučić na instagram nalogu Budućnostsrbije.av.

Čestitka ministra sporta i omladine Udovičića

Ministar omladinе i sporta Vanja Udovičić čеstitao jе našеm strеlcu Damiru Mikеcu osvajanjе srеbrnе mеdaljе na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini vazdušni pištolj.

Olimpijski vicеšampion jе naš Damir Mikеc! Prva mеdalja za Srbiju u Tokiju! Čеstitam, majstorе! Čеstitkе i tvom stručnom štabu i Strеljačkom savеzu Srbijе, idеmo daljе! Srbija”, nalazi sе u čеstitki ministra Udovičića.

Brnabić čestitala Mikecu

Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas srpskom reprezentativcu Damiru Mikecu osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini vazdušni pištolj.

"Prvu medalju za Srbiju u Tokiju osvojio je naš strelac Damir Mikec! Od srca Vam čestitam na fantastičnom uspehu. Nastavljamo da brojimo!", napisala je Brnabić na Tviter nalogu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Udovičić čestitao Mikecu na srebrnoj medalji

Izvor: B92, 24.Jul.2021

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Damiru Mikecu osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, u disciplini vazdušni pištolj..."Olimpijski vicešampion je naš Damir Mikec! Prva medalja za Srbiju u Tokiju! Čestitam, majstore! Čestitke i tvom stručnom štabu i Streljačkom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.