Predsednička trka Turske – biciklistička avantura na Mediteranu

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Apr.2012, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednička trka Turske – biciklistička avantura na Mediteranu

„Predsednička trka Turske“ ove godine od 22. do 29. aprila doživeće 48. izdanje.

Kroz 1.300 kilometara dugu trku, profesionalni biciklistički timovi iz celog sveta upoznaće nas sa predelima zapadne turske obale. Učestvovaće 25 timova, a trka počinje u Alanji i završava se u Istanbulu.
Posle Alanje, mediteranskog grada punog kontrasta koga odlikuju ruševine iz rimskog doba, moderni hoteli, peščane plaže i hladne planinske reke, trka dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << vodi kroz Antaliju smeštenu u podnožju planine Taurus.
Zatim kroz Marmaris, nekada ribarsko selo, a danas jedan od najlepših gradova turske obale. Nastavlja se ka Bodrumu, na granici Sredozemnog i Egejskog mora, a zatim ka Kušadasiju i tzv. Ostrvu ptica. Poslednja stanica je Istanbul, najveći grad u Turskoj i jedini grad na svetu koji se proteže na dva kontinenta.
Takmičenje se odvija po kategorijama „Muška elita“ i „Ispod 23“. Organizator manifestacije je Biciklistička federacija Turske, a sajt na kojem se možete bliže informisati o takmičenju je www.tourofturkey.com.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.