Pre bih da budem kao Ronaldo nego premijer Velike Britanije

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 18:05

"Pre bih da budem kao Ronaldo nego premijer Velike Britanije"

Reprezentacija Engleske u petak 18. juna od 20 časova igra na "Vembliju" meč sa Škotskom.

Reč je o susretu drugog kola D grupe na Euro 2020.

Markus Rašford, jedan od napadača u timu Engleske, pričao je uoči susreta o mnogim temama, a pitali su ga i da li bi jednog dana voleo da uplovi u političke vode.

"Mogu sa sigurnošću da kažem da neću biti političar, to nije nešto o čemu sam maštao dok sam odrastao. Nisam usmeren na to iako je bilo lepo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarati sa Barakom Obamom. Uživao sam razgovarajući sa ljudima poput njega, trudio sam se da naučim iz njihovih priča. To je nešto što ću uvek pamtiti", kaže Markus.

Kako stvari stoje, Engleska bi u slučaju prolaska u narednu fazu mogla da se sastane sa Portugalom u kom je zvezda tima Kristijano Ronaldo, jedan od omiljenih Rašfordovih igrača.

"Igrati protiv Portugala bio bi sjajan osećaj za sve nas jer bismo tako imali prilike da igramo protiv jednog od najboljih igrača na svetu. Želimo da se proverimo protiv najboljih. I to je razlog što sebe motivišem na još više svakodnevno. Ne želimo laku vožnju kroz turnir, hoćemo da igramo protiv najboljih. Želimo da odigramo dobro protiv njih. Za igrače, to bi bilo ogromno iskustvo".

Priznaje da želi da bude poput Kristijana koji je nekada igrao za njegov klub, Mančester junajted.

"Kristijano je neverovatan igrač, njemu je normalno da igra i dalje na istom nivou uprkos svim prognozama. Sjajan je od početka, biće lepo igrati protiv njega. Kada je počinjao da igra, nije bio Kristijano kog svi sada znamo, bio je drugačiji, uvek je driblao, išao jedan na jedan i vremenom se pretvorio u pravu zver na terenu. Postizao je golove, asistirao. Ima 36 godina i još postiže golove levom, desnom, odakle hoće, nemam šta loše da kažem o njemu. On je neko na koga se dosta igrača ugleda, uključujući i mene", zaključio je napadač Gordog Albiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.