Poznato kad startuje nova sezona Bundeslige?

Izvor: B92, 01.Jul.2020, 23:21

Poznato kad startuje nova sezona Bundeslige?

Uprava Nemačke fudbalske lige (GFL) razmatra mogućnost da nova sezona u Bundesligi počne 18. septembra.

GFL je saopštila da mora da pronadje način da uskladi kalendar takmičenja sa završetkom ove sezone Uefinih takmičenja.

Planirano je da se Liga šampiona i Liga Evropa, koje su prekinute zbog pandemije korona virusa, završe do kraja avgusta.

Sezona 2020/2021 mora da se završi na vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Evropsko prvenstvo, koje počinje 11. juna.

Turnir je trebalo da se odigra ovog leta, ali je pomeren zbog pandemije. ; Liga je saopštila da od klubova traži povratne informacije.

Jedna od mogućnosti je da se skrati zimska pauza u sezoni ili da se odigra više utakmica tokom radne nedelje, ali je broj utakmica ograničen zbog ugovora sa emiterima.

Takmičenje u ligi prekinuto je sredinom marta, nastavljeno je u maju, a završeno je prošle subote.

Otkako je nastavljeno, svaka utakmica igrala se bez publike.

GFL planira da Bundesliga počne 18. septembra, a da takmičenje u drugoj ligi počne 28. avgusta.

Klubovi žele da makar ograničeni broj navijača bude na stadionu sledeće sezone, ali o tome se GFL danas nije oglasila. Bajern Minhen je ove sezone osvojio osmu uzastopnu titulu u Bundesligi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.