Požari na pet lokacija u Hercegovini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2021, 07:25

Požari na pet lokacija u Hercegovini

U Hercegovini su aktivni požari na pet lokacija.

Tokom jučerašnjeg dana vatra je gorela na području Ljubinja i u Popovom Polju u graničnom pojasu sa opštinom Ravno u Federaciji BiH.

Vatra je tokom dana zapretila kućama, ali su vatrogasci požarnu liniju uspeli odbiti od imovine.

Gašenje otežavaju jak vetar i izuzetno nepristupačan teren, prenosi RTRS.

Četvrti dan gori na području opštine Ljubinje. Vatra se iz susednog Stoca proširila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do sela Bančići. Najkritičnije je bilo u selu Pustipusi, gde je požarna linija od oko dva kilometra zapretila kućama.

U reonu Ražnog Dola vatra preti da ugrozi putnu komunikaciju Trebinje-Ljubinje.

Na terenu je tokom dana bilo oko stotinak vatrogasaca, dobrovoljaca, šumara i policajaca. Ako se situacija malo ne stabilizuje zatražiće se pomoć iz vazduha i dejstvo helikoptera Oružanih snaga BiH.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.