Pozajmili Ukrajinca, a navijače nisu pitali

Izvor: Mondo, 01.Feb.2017, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozajmili Ukrajinca, a navijače nisu pitali

Bura u Madridu nakon dolaska Romana Zozulije u Rajo Valjekano.

Napadač Betisa Roman Zozulija (27) pozajmljen je do kraja sezone drugoligašu Rajo Valjekanu, ali umesto da budu srećni što će njihova ekipa biti jača u nastavku takmičenja, navijači madridskog kluba podigli su pravi mali ustanak!

Prema navodima tamošnjih medija, u sredu ujutru na treningu se pojavila grupa Rajovih pristalica, istakavši transparent "Valjekas nije mesto za naciste! Napolje!"
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Problem je u tome što su organizovani navijači Rajo Valjekana listom okrenuti levici, dok Zozulija, navodno, podržava ekstremnu desnicu u svojoj zemlji.

OFICIAL | @zozulyaroman18 es nuevo jugador del @RVMOficial hasta final de temporada. Cedido por el @RealBetispic.twitter.com/z9D8yjOYjj

— Rayo Vallecano (@RVMOficial) January 31, 2017

Fudbaler je kasnije u sredu uputio otvoreno pismo navijačima, u kome negira povezanost sa ukrajinskim desničarima i objašnjava kako je do nesporazuma došlo još letos, kada je prvi put doputovao u Sevilju.

"Sve je 'zakuvao' novinar koji ne zna baš mnogo o mojoj zemlji i o meni. Kada sam stigao u Sevilju, nosio sam majicu sa grbom Ukrajine i stihovima pesnika Tarasa Ševčenka, čija dela su obrađivana u svim školama Sovjetskog saveza. Novinar je taj grb poistovetio sa donekle sličnim, ali ipak drugačijim grbom paravojne organizacije. Na zahtev Betisa je ta vest odmah povučena, a meni je upućeno izvinjenje", napisao je Zozulija.

On je podsetio da je i na predstavljanju u Betisu rekao da nije povezan ni sa kakvim neonacističkim ili paravojnim grupacijama.

"U Ukrajini sam tokom rata obavljao važne poslove. Sa vojskom sam učestvovao u odbrani zemlje, pomagao deci i nemoćnima i znam da je taj angažman potpuno u skladu sa vrednostima koje zastupa Rajo Valjekano".

Zozulija je u Betis doveden iz Dnjepra, za koji je uspešno nastupao pet godina, ali se u Primeri nije snašao. Samo na jednom meču našao se u startnoj postavi i nije postigao nijedan gol.

Za reprezentaciju je odigrao 31 utakmicu.

Rajo Valjekano se posle ispadanja iz elitnog ranga, u maju 2016, nalazi u borbi za opstanak u drugoj ligi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.