Potvrđeno: Kreće druga ABA liga!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Jul.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđeno: Kreće druga ABA liga!

Od naredne sezone će se, kako stvari stoje, pored glavne i jedine ABA lige, igrati i druga ABA liga, potvrdio je direktor regionalnog košarkaškog takmičenja Krešimir Novosel.

On je rekao da će Skupština takmičenja, koja je zakazana za 10. jul, usvojiti predlog osnivanja druge ABA lige koja bi trebalo da krene od naredne takmičarske godine, uporedo sa najkvalitetnijim takmičenjem "od Vardara do Triglava".

- Vodimo određene razgovore i ne bi trebalo da imamo problema >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kao prošle godine, ali nikad ne reci nikad. Planirano je da utakmice druge ABA lige budu igrane sredinom nedelje dok bi se mečevi u ABA ligi i dalje igrali vikendom, tako da ne dođe do poklapanja termina i da sudije imaju vremena za odmor i putovanje - rekao je Novosel za Glas Srpske.

- Cilj nam je da nemamo poklapanja termina ni sa nacionalnim prvenstvima i želimo samo veći broj kvalitetnijih mečeva - dodao je.

Prvi potpredsednik ABA lige Igor Dodik nedavno je potvrdio da je više od 20 klubova zainteresovano za nastup pa će među njima morati izabrati one koji zadovoljavaju određene uslove, kao što su finansijska stabilnost, kvalitet tima, tradicija, rezultati u poslednjih nekoliko godina.

- Pojedini klubovi su poslali pisma namere za učestvovanje u drugoj ABA ligi i na sednici Skupštine biće ustanovljena pravila na osnovu kojih će biti određeni učesnici. Rok za dostavu prijava ne postoji i sada je samo na pismima namere dok će najverovatnije posle tog sastanka biti zatraženo da se klubovi zvanično prijave i dostave određene garancije.

Novosel tvrdi da je pokretanje takmičenja izvesna stvar.

- Pokretanje druge ABA lige uopšte nije pod znakom pitanja, samo moramo da preciziramo neke stvari - rekao je Novosel.

Druga ABA liga trebalo bi da broji 12 klubova.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kreće druga Jadranska liga!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2017

Region konačno dobija i drugi rang takmičenja, odluka na skupštini lige 10. jula..Direktor regionalne košarkaške Jadranske lige Krešimir Novosel rekao je da je izvesno da će se igrati drugi rang tog takmičenja i to verovatno već od sledeće sezone...Ovakva odluka predstavljaće ozbiljan korak...

Nastavak na MozzartSport.com...

NEMA VIŠE DILEME: Startuje Druga ABA liga

Izvor: Kurir, 01.Jul.2017

Direktor regionalne košarkaške lige Krešimir Novosel potvrdio je da kreće Druga ABA liga.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.