Potrebno nam je samo malo pažnje

Izvor: Politika, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potrebno nam je samo malo pažnje

Ove reči kapitena "srebrnih" juniorki u košarci Miljane Musović nadovezuju se na apel selektora Jovice Antonića predsedniku i premijeru

Srebro je manje sjajno od zlata, ali dame uvek imaju prednost. Tako je juče na dvostrukoj svečanosti u Košarkaškom savezu Srbije (KSS) naša mlada ženska reprezentacija dobila prednost u odnosu na juniore koji su se na Svetskom prvenstvu u Novom Sadu okitili zlatom. Generalni sekretar KSS Predrag Bojić je izjavio: "Ako je ikada postojao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << razlog da se srebro izjednači sa zlatom to je sada". Da ova izjava ima smisla svedoči i to što je ova ženska generacija po svim svojim karakteristikama "zlatna" i što će, po svemu sudeći, to biti i u seniorskoj konkurenciji.

Selektor ovog tima Jovica Antonić je poslao poruku koja ima težinu:

– Ponosim se ovim timom i načinom na koji smo ostvarili ovaj veliki uspeh. Posle svih problema s kojima smo se susretali, na šampionatu koji nije organizovan na vrhunskom nivou, uspeli smo da se izdignemo iznad toga i da dođemo do finala. Ostaje žal za zlatom, mada bi, da budem iskren, svako od nas prihvatio srebro da nam ga je neko ponudio uoči prvenstva. Zasluge pripadaju i svim trenerima koji su radili s ovim devojkama. Apelujem na državu, na predsednika i premijera da brinu o ovim mladim ljudima, jer kad neko dođe do svetskog i evropskog vrha to znači da ima jak karakter, da je vredan i odgovoran. Ovi momci i devojke su naši najbolji ambasadori. Uspesi koje oni postižu su nerealni imajući u vidu koliko se ulaže u njih. Negujmo ovu decu jer ona treba da vrate onaj stari dobar imidž ove zemlje.

Vladislav Lučić, predsednik Komisije za žensku košarku u KSS, rekao je da je ponosan što je bio "šrafčić ovog poduhvata koji se neće zaustaviti na ovome":

– Ovo je novi početak ženske košarke. Pitanje finansiranja vrhunskog sporta treba da se reši što pre. Imamo sjajne rezultate u ženskoj košarci i svega 2.500 košarkašica. Treba nam i veća medijska pažnja...

Košarkašice su čestitale "zlatnim" juniorima koji su sa strane slušali njihove izjave i aplaudirali. Najveće ovacije je doživela Miljana Musović, kapiten, a ona je izjavila:

– Biće još ovakvih pres-konferencija. Srce mi je puno zbog ovog srebra, ali već sada razmišljam o zlatu u seniorskoj konkurenciji. Mi igramo za Srbiju i treba nam samo malo pažnje. Čestitam svim našim selekcijama koje su ovog leta osvojile medalje.

A. M.

[objavljeno: 25.07.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.