Potopljena Australija, Srbija u nedelju ZA ZLATO

Izvor: Mondo, 22.Jun.2019, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potopljena Australija, Srbija u nedelju ZA ZLATO

Vaterpolisti Srbije slavili su u polufinalu Svetske lige u Beogradu (16:11) i u finalu će se boriti za novo najsjajnije odličje. Rival pobednik meča Španija - Hrvatska

Vaterpolo selekcija Srbije protiv Australije se bori za finale Svetske lige u Beogradu.

"Delfinima" će to biti drugi susret sa "kengurima" u poslednjih četiri dana, nakon što su ih savladali i na startu takmičenja na Tašmajdanu. Srbija je teže nego što se očekivalo dobila taj meč 12:8. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Australijanci su potvrdili da su u odličnoj formi, budući da su u četvrtfinalu eliminisali favorizovanu Mađarsku (16:15).

U srpskom timu svesni su da moraju da odigraju na najvišem nivou, kako bi stigli do završnice turnira.

Kuriozitet je tim Dejana Savića nikada nije izgubio od Australije, pa će imati veliki motiv da održe taj stopostotni učinak.

Pobednik meča Srbija - Australija za titulu Svetske lige boriće se sa boljim iz drugog polufinala između Španije i Hrvatske, koje je na programu kasnije danas.

UŽIVO

TREĆA ČETVRTINA 2:3

Australija je dobila treću četvrtinu, i to pošto je u finaišu uspela da zabeleži dva vezana gola. Prethodno su Stefan Mitrović i  Prlainović dva puta pogodili za Srbiju.

DRUGA ČETVRTINA - 3:2

Srbija nije bila efikasna kao u prvom kvartalu, ali je zadržala visoku prednost. Malo teže je pronalazila način da se približi golu Australije, a nije imala ni sreće jer je dva puta pogodila okvir gola. Ipak, u finišu deonice sa dva gola su izabranici Dejana Savića pobegli na visokih pet razlike. Najpre je Filipović iskoristio igrača više, a onda je Vico izveo majstoriju, pogodivši okrenut leđima golu.

Strelac u drugoj četvrtini za Srbiju je bio i Prlainović, dok su za Australiju pogodili Kejs i Janger.

PRVA ČETVRTINA - 6:2

Vaterpolisti Srbije maksimalno ozbiljno su počeli meč protiv Australije u polufinalu Svetske lige. "Delfini" su zatvorili sve prilaze svom golu, dok su na drugoj strani napunili mrežu rivala. U prvom delu igre imali su potpunu kontrolu u bazenu i zasluženo vode 6:2.

Strelci za Srbiju su bili dva puta Filipović, dok su se Mandić, Vico i Duško Pijetlović, kao i Andrija Prlainović sa peterca po jedanput upisali u listu strelaca.

Na drugoj strani Australija je postigla prvi pogodak dva i po minuta pre završetka prvog kvartala preko Kembela, a potom je pogodio i Edvards.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.