Izvor: RTS, 10.Jul.2020, 13:19

Potez Anrija o kome se priča u Americi i Kanadi

Nekadašnji francuski fudbaler a sada trener kanadskog Montreala Tjeri Anri, svojim gestom klečanja pored terena privukao je pažnju severnoameričke i svetske javnosti.
Legendarni igrač Arsenala i francuskog nacionalnog tima, koji sada sedi na klupi MLS tima iz Kanade, iskoristio je početak meča protiv Nju Inglanda za svoj društveno angažovani performans.

Naime, one je nakon prvog sudijskog zvižduka klekao na travu i narednih 8 minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i 46 sekundi, upravo onoliko koliko je policajac kolenom držao tragično preminulog afroamerikanca Džordža Flojda.
Time se Anri pridružio američkom i planetarnom pokretu ”Black Lives Matters”, koji već nedeljama protestuje širom SAD i ostatka sveta.
"Klečao sam osam minuta i 46 sekundi. Verujem da znate zašto. Želeo sam samo da podržim tu priču, to je bilo to, jednostavno je", rekao je kratko Anri nakon meča koji je Montreal izubio rezultatom 1:0.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.