Postignut dogovor - ABA 100% u vlasništvu klubova!

Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor - ABA 100% u vlasništvu klubova!

Sastanak predstavnika Košarkaških saveza zemalja bivše SFRJ i predstavnika klubova učesnika ABA lige doveo je do rešenja kojim će biti ispunjeni zahtevi FIBA vezani za vlasničku strukturu regionalnog takmičenja.

Kako je najavljeno prethodne nedelje, predstavnici Košarkaških saveza zemalja bivše SFRJ i klubova učesnika regionalne ABA lige, kao i privatna lica koja su rukovodila ligom do sada sastali su se u Zagrebu ne bi li našli rešenje za novonastale probleme. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Dobro je poznato da je FIBA poslala ultimatum Savezima da će reprezentacije ispaštati ukoliko klubovi nastave da se takmiče u nepriznatoj ABA ligi, zbog čega se u utorak tražilo rešenje za prevazilaženje problema.

Kako saznaju novinari koji se nalaze na licu mesta, celodnevno sastančenje urodilo je plodom pošto je generalnom sekretaru FIBA Patriku Baumanu poslat dopis u kojem se navodi da će rekonstruisana regionalna liga 100% biti u vlasništvu 12 klubova učesnika!

"Blic" je došao do sadržaja dopisa koji je upućen generalnom sekretaru FIBA a koji je potpisan od strane predstavnika Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i BiH.

"Poštovani gospodine Bauman,

Obaveštavamo Vas da je dana 16. juna u Zagrebu održan zajednički sastanak šest nacionalnih košarkaških saveza sa teritorija bivše Jugoslavije i predstavnika 12 klubova učesnika regionalne košarkaške lige.

Na sastanku je postignut dogovor o formiranju i registraciji nove regionalne ABA lige u 100% vlasništvu 12 klubova učesnika te lige. Tim dogovorom prestaju da važe potpisi klubova učesnika koji su dati na sastanku u Ljubljani 20. maja.

U prilogu Vam dostavljamo izjavu potpisanu od strane šest nacionalnih košarkaških saveza i Ugovor o osnivanju Jadranske košarkaške lige (ABA).

Verujemo da ova liga, neophodna za razvoj košarke, ispunjava uslove za priznanje od strane FIBA Evrope. U skladu sa time će se novoformirana  Jadranska košarkaška liga (ABA liga) obratiti FIBA Evrope
" navodi se u dopisu koji je prosleđen Patriku Baumanu.

Da li će na ovaj način biti rešeni problemi ili će FIBA posle svega naći neki novi kamen spoticanja za priznavanje rekonstruisane regionalne lige ostaje nam da vidimo u naredna dva dana, odnosno 18. juna kada će biti održan kongres Međunarodne federacije košarkaških asocijacija.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Dogovor u Zagrebu: Nova ABA liga u vlasništvu klubova!

Izvor: RTS, 16.Jun.2015

Nakon sastanka klubova, regionalnih saveza i rukovodstva ABA lige u Zagrebu, postignut je dogovor o osnivanju "nove ABA lige", koja će stopostotno biti u vlasništvu 12 klubova učesnika! Sedište novoformiranog takmičenja biće u Zagrebu, a rukovodioci preduzeća "Sidro" dobiće mesta u menadžmentu....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.