Posle pet godina žena vozila bolid F1 VIDEO

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 23:24

Posle pet godina žena vozila bolid F1 VIDEO

Džesika Hokins prva je žena koja je vozila bolid Formule 1 posle pet godina.

Hokinsova je testirala bolid Aston Martina po jakoj kiši na Hungaroringu prošlog četvrtka u Mađarskoj.

"Trebalo mi je mnogo krvi, suza i znoja da stignem ovde", rekla je Hokinsova nakon što je ispunila svoj san, "Kada sam prvi put čula da postoji šansa, nisam mogla da poverujem".

Ova 28-godišnja britanska vozačica je napravila 26 kruhova na F1 stazi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Budimpešti.

Poslednja žena koja je vozila bolid F1 bila je Kolumbijka Tatjana Kalderon koja je 2018. takođe sela u bolid Aston Martina, tadašnjeg Zauber tima.

Aston Marin je saopštio da je Hokinsova vozila bolid AMR21 iz 2021, a nakon što je prošla pripreme u simulatoru u sedištu tima u Silverstonu.

"Ovo je poseban trenutak, kako za Džesiku tako i za Aston Marin, jer je ona važan član našeg vozačkog tima. Bilo smo veoma impresionirani njenim pripremama za test, radila je neverovatno vredno na simulatoru što nam je olakšalo odluku da je smestimo u AMR21. Džesika je ovoj prilici pristupila sa ogromnom zrelošću, brzo je uhvatila brzinu i dobar ritam", rekao je vođa tima Majk Krek.

Britanka je bila jedna od najboljih vozačica u W-seriji, koja je zbog finansijskih problema ugažena posle samo tri godine 2022.

Nakon toga je postala ambasador Aston Martinovog F1 tima, a ove godine se vratila i takmičenju.

U međuvremenu je bila i kaskadrski vozač u filmu o tajnom agentu Džejmsu Bondu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.