Posle meča sa Anom Ivanović: Marija Šarapova otpustila OCA mejlom

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 09:45

Posle meča sa Anom Ivanović: Marija Šarapova otpustila OCA mejlom

Došlo je bilo vreme za rastanak.

Trener Marije Šarapove bio je njen otac Juri. On je i doneo odluku da se sibirska lepotica još kao dete preseli u SAD i ceo život je posvetio ideji da ona postane vrhunska teniserka. Uspeo je u tome, verovatno preko svih očekivanja, ali nije imao samo prijatne trenutke.

Baš taj težak trenutak otkrila je Šarapova nedavno u jednom američkom podkastu.

- U jednom trenutku sam morala da mu kažem da više neće biti moj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trener. Videla sam da taj momenat dolazi, ali nisam znala kako to da uradim - ispričala je Marija.

Bila je svesna koliko će to biti bolno za oboje, pogotovo za njega.

- Za oca koji je toliko bio umešan u sport, pogotovo tenis, ko je sa svojom ćerkom osvojio gren slemove, tako nešto je veoma teško. Međutim, on je već na neki način bio spreman. Najveći poklon koji mi je dao je bilo prihvatanje da će jednog dana morati da se udalji od moje karijere - rekla je.

Uradila je to početkom 2008, posle trijumfa na Australijskom openu protiv Ane Ivanović u finalu.

- Odlučila sam da je to najbolje da učinim mejlom. Tako ću najbolje izraziti svoje misli i biće mi najjednostavnije. Tata je znao da će se tako nešto dogoditi ali verovatno nije očekivao da ću to uraditi odmah posle osvajanja svoje treće gren slem titule. Nisam mogla da mu pogledam u lice - iskrena je Marija Šarapova.

Tada imala 21 godinu i osvojila je još dva gren slema bez svog oca kao trenera u stručnom štabu. Interesantno je da je oba pehara osvojila na Rolan Garosu iako je smatrala da je to njena najslabija podloga i da se "na šljaci oseća kao krava na ledu."

Šarapova je ukupno osvojila 36 titula, srebrnu medalju na OI u Londonu 2012, bila prva na svetu i jedna je od najbogatijih sportistkinja u istoriji. Povukla se iz tenisa 2020, udala i postala majka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.