Posle Roga, Bah!

Izvor: RTS, 10.Sep.2013, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle Roga, Bah!

Novi predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta je Nemac Tomas Bah. Svestan sam odgovornosti, kaže Nemac.

Tomas Bah izabran je za novog predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, javljaju svetski mediji.

Bah je bio na čelu Olimpijskog komiteta Nemačke, a na novoj poziciji zamenio je 71-godišnjeg Žaka Roga, koji je 12 godina proveo na tom mestu.

Nemac je, inače, osvajač zlatne medalje u mačevanju na Olimpijadi u Montrealu, ima 59 godina i postao je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << deveti po redu predsednik MOK, u 119-godišnjoj istoriji.

"Želim da se zahvalim svim kolegama koji su glasali za mene. To je neverovatan čin poverenja i sigurnosti. Svestan sam odgovornosti koju nosi ovaj posao sa sobom", rekao je Bah.

Bahov prvi mandat, prema pravilima trajaće osam godina, a potom će imati pravo da se kandiduje za još četiri godine na mestu predsednika MOK.

Pored Baha, u trci za predsedničku funkciju bilo je još pet kandidata.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemac Tomas Bah novi predsednik MOK!

Izvor: Telegraf.rs, 10.Sep.2013

Bah je prvi Nemac na čelu Međunarodnog olimpijskog komiteta, a svojevremeno je bio i olimpijski šampion u mačevanju, 1976. u Montrealu

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.