Posle 11 godina, ponedeljak bez Srba!

Izvor: Mondo, 04.Jul.2016, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 11 godina, ponedeljak bez Srba!

Prvi put od 2005. kada su u trećem kolu singla ispali i Novak i Janko i Ana i Jelena, Srbija nema predstavnika u drugoj nedelji na Vimbldonu.

Prošlo je 11 godina od kada se dogodilo da Srbija nema predstavnika u drugoj nedelji Vimbldona u singl konkurenciji.

Te, 2005. u trećem kolu ispali su i Novak Đoković i Janko Tipsarević i Ana Ivanović i Jelena Janković, posle čega smo pratili samo pohod Nenada Zimonjića do četvrtfinala dublova.

Ove, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 2016. godine, imali smo četvoricu predstavnika u muškom i tri predstavnice u ženskom singlu, međutim niko nije uspeo da dogura do drugog ponedeljka, kada će na programu biti mečevi četvrte runde u obe konkurencije.

Između ostalog, gledaćemo reprizu finala US Opena iz 2014, Marin Čilić – Kei Nišikori, u akciji će biti sedmostruki prvak Rodžer Federer koji će se sastati sa Stivom Džonsonom, "dželat" Novaka Đokovića, Sem Kveri, igraće protiv jednog od rekordera Vimbldona, Nikolasa Maua, koji je 2010. godine igrao protiv Džona Iznera 11 sati i pet minuta tokom tri dana i na kraju izgubio rezultatom 4:6, 6:3, 7:6, 6:7, 86:70 (ukupno 183 gema).

Bernard Tomić sastaće se sa Lukasom Puilom, u češkom derbiju igraće Jiri Veseli i Tomaš Berdih, David Gofan igraće protiv Miloša Raonića, u francuskom okršaju sastaće se Rišar Gaske i Žo-Vilfred Conga, a za kraj dana ostavljen je duel Nika Kirjosa i Endija Mareja (17.30).

Serena Vilijams igraće protiv Svetlane Kuznjecove, njena starija sestra Venus sastaće se sa Karlom Suarez Navaro, Lusi Šafarova igra protiv Jaroslave Švedove, Elina Vesnina sa Ekaterinom Makarovom, Medison Kiz i Simona Halep odigraće zanimljiv meč od 14 časova, pre toga igraće Anješka Radvanska i Dominika Cibulkova, Koko Vandevejg – Anastasija Pavljučenkova i Misaki Doi – Anđelik Kerber.

To što Srba neće biti u singlu ne znači da ih neće biti u akciji danas – tačnije trojica će se naći u isto vreme na jednom terenu.

Od 12:30, nekadašnji šampion Vimbldona Nenad Zimonjić u paru sa veteranom Radekom Štepanekom sastaće se protiv srpske kombinacije Dušan Lajović/Viktor Troicki. To je duel 2. kola igre parova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.