Poruka iz FSS: Revolucija srpskog fudbala je počela

Izvor: Mondo, 13.Avg.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka iz FSS: Revolucija srpskog fudbala je počela

"U ovo vreme sledeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", kazao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Generalni srekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da se prvi put u Srbiji superligaški fudbal igra na "izvanrednim terenima", posle velikih investicija i rekonstrukcija i naveo da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji klubova.

"Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << put se u Srbiji elitni fudbal igra na izvanrednim terenima. Reprezentacija sada može da bira gde će da igra, jer u slučaju loših vremenskih uslova, pored stadiona 'Rajko Mitić' i stadion u Humskoj sada ima grejače koji omogućavaju akterima optimalne uslove za igru. Za dva meseca smo dostigli najviši nivo na ovom planu, a važno je istaći da su i klubovi angažovali zavidna sopstvena sredstva, Napredak, Partizan... Investicije su u toku, postavljamo semafore, reflektore, ukupna investicija je višemilionska", rekao je Šurbatović za sajt FSS.

FSS je zajedno sa klubovima i Zajednicom Superlige pokrenuo projekat rekonstrukcije terena širom Srbije, uložena su velika sredstva, a praktično nove terene dobili su Vojvodina i Proleter, Partizan, Mladost iz Lučana, Javor, Voždovac, Napredak, Radnik, Radnički iz Niša, Mačva.

"Posebno treba da istaknemo i pohvalimo TSC iz Bačke Topole, oni grade novi stadion po najvišim standardima Uefa, ali u isto vreme velika su ulaganja i na stadionu u Senti gde trenutno igraju svoje utakmice kao domaćini", naveo je on.

Kako se navodi, sredstva su dobili svi klubovi Superlige, ali su Čukarički, Rad, Inđija, kao i Bačka i Zemun iskoristili sredstva i za neke druge namene.

Foto: MN Press

Šurbatović je rekao i da je u pripremi Predlog zakona o privatizaciji profesionalnih klubova i da "postoji saglasnost svih klubova Zajednice".

Naveo je da je "na delu sveopšta fudbalska infrastrukturna revolucija u Srbiji i da se, zahvaljući državi, uskoro kreće u rekonstrukciju i izgradnju potpuno novih stadiona širom zemlje, po najvišim standardima Uefa".

"U ovo vreme sledeće godine, najkasnije u jesen, očekujemo da će biti postavljen kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog stadiona", dodao je Šurbatović.

Takođe, ulaže se u Sportski centar u Staroj Pazovi, završava se tribina za gostujuće navijače, gde će moći da se igraju utakmice elitnog ranga, a zbog rekonstrukcije stadiona u Subotici, Spartak će svoje mečeve kao domaćin igrati u Sportskom centru.

SVE INVESTICIJE

Vojvodina/Proleter - na stadionu Karađorđe zamenjena trava,urađena drežana, zalivni sistem

Crvena zvezda - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem

Radnik - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem

Radnički - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem i radovi na tribinama

Partizan - zamenjena trava, nova drenaža, zalivni sistem, instalirani grejači

Mladost - zamenjena trava, urađena drenaža, zalivni sistem

Voždovac - zamenjena stara veštačka trava najnovijom generacijom veštačke trave

Mačva - zemenjena trava sa kompletnom drenažom, uražen zalivni sistem

Javor - zamenjena trava sa kompletnom drenažom, zalivni sistem,nove ograde, plus radovi na stadionu

Napredak - urađen kompletan teren sa drenažom i novom travom,zalivni sistem, plus radovi na stadionu i tribinama

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.