Izvor: MozzartSport.com, 03.Mar.2021, 17:41

Portugalci bi da smanje Primeiru na 16 ekipa

Ukoliko predlog bude usvojen stupiće na snagu u sezoni 2022-2023

Čelnici portugalskog fudbala razmatraju strukturne promene. Prema pisanju Rekorda, Primeira liga, na čijem čelu je Pedro Proensa, razmatra mogućnost smanjenja učesnika sa 18 na 16 klubova.

Predlog je već predstavljen vlasnicima i predsednicima klubovima. Da bi stupio na snagu u sezoni 2022-2023, trebalo bi da bude odobren na Generalnoj skupštini lige najkasnije do 30. juna, odnosno do zvaničnog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kraja aktuelne sezone kako bi se ostavilo dovoljno vremena Primeiri i Ligi 2 da prilagode kalendare takmičenja u skladu sa ispadanjem ekipa u niži i promovisanjem u viši rang takmičenja.

SREDA, 21.15: (1.85) PORTO (3.45) BRAGA (4.00)

Prvenstvo Portugalije je od 1934. godine često menjalo broj učesnika. Poslednji put je bilo u sezoni 2014-2015 kada je broj skočio na 18, pošto je osam prethodnih sezona u trci za nacionalnom titulom učestvovalo 16 klubova.

Pre samo nekoliko nedelja je predsednik Olimpik Marseja, Žal Anri Ejro, takođe javno zahtevao reorganizaciju formata francuske Lige 1, zalažući se za smanjenje broja klubova, opravdavajući time da šampionat od 20 ekipa više nije održiv.

,

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.