Portugal i bez Ronalda izdržao u Italiji

Izvor: Mondo, 17.Nov.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portugal i bez Ronalda izdržao u Italiji

"Azuri" ostali bez šansi za plasman u plej-of, u kojem će igrati izabranici Fernanda Santoša.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

Italija i dalje štuca pod vođstvom Roberta Manćinija!

I u petoj utakmici na svom terenu "Azuri" nisu ostvarili pobedu, pa će Portugal bez obzira na ishod meča protiv Poljske osvojili Ligu 3 Grupe A Lige nacija.

Evropski šampion stigao je u Milano bez svoje prve zvezde, Kristijana Ronalda, koji je odmorio i u poslednjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jesenjem ciklusu, ali je ekipa Fernanda Santoša i bez njega ostvarila cilj.

ITALIJA - PORTUGAL 0:0

S obzirom na to da je Italijanima subotnji meč na "Meaci" bio poslednja prilika da se priključe Portugalu na liderskoj poziciji, pa da se zatim nadaju njegovom kiksu protiv Poljske, žestoko su krenuli i stvorili dve odlične prilike u prvih pet minuta. Ipak, odlična odbrana Rui Patrisija i veliki promašaj Ćira Imobileja najavili su kako će izgledati meč na kultnom stadionu.

U 35. minutu Imobile se ponovo našao "oči u oči" sa Patrisijom i ponovo je pobedio golman gostiju, koji je potom gledao kako i Leonardo Bonući posle kornara gađa pored desne stative.

Početkom nastavka, dobru priliku za domaće je propustio mladi Federiko Kijeza, jer je bio izblokiran. Manćini je potom menjao, probao da izmenama osvoji važna tri boda, ali su gosti ipak bili bliži trijumfu, jer je golman domaćih Đanluiđi Donaruma u 75. minutu odlično odbranio šut Vilijama Karvalja, a prethodno je i Žoao Mario šutirao iznad prečke.

U još jednoj neuspešnoj utakmici Italije vredno pomena je i to da je Đorđo Kjelini, kapiten "azura", večeras stoti put nastupio za nacionalni tim u karijeri i postao tek sedmi fudbaler u "Klubu 100".

Osim defanzivca Juventusa su tu Dino Zof (112), Andrea Pirlo (116), Danijele De Rosi (117), Paolo Maldini (126), Fabio Kanavaro (136) i rekorder Đanluiđi Bufon (176).

Legenda do legende, iz mnogo uspešnijih dana "Azura"...

Tabela Grupe 3: Portugal 7, Italija (+1) 5, Poljska 1.

U utorak: Portugal - Poljska 20.45

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.