Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 01:32

Pored ovakvog Sportinga, Benfika je u Lisabonu samo statista (VIDEO)

Gosti pobedom u gradskom derbiju (3:1) nastavili trku sa Portom

Lisabonski derbi ispostavio se kao to samo na papiru, a da Benfika, jedan od najvećih rivala i konkurenata u trci za šampionsku krunu izgleda tek kao nova u nizu rutinski preskočenih prepreka pobrinuli su se ofanzivci gostiju koji su rano stečenu prednost pretočili u sigurnu pobedu sa dva pogotka u šest minuta nastavka, te je gol Picija u sudijskoj nadoknadi samo ublažio bolni poraz Orlova.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sedam utakmica bez pobede na strani protiv Benfike Sporting je ubedljivo i rutinski stigao do celog plena (3:1) upisavši tako dvanaesti uzastopni trijumf u svim takmičenijima.

Lavovi su mrežu rivala načeli već u 8. minutu kada je izvanrednu akciju po desnom boku i asistenciju Pedra Gonsalvesa u gol pretočio Pablo Sarabija preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Plen daleko veći od tri boda motivisao je borbene rivale koji nisu birali sredstva u želji da zaustave protivnika što na najbolji način oslikava čak devet žutih kartona od kojih su šest zaradili igrači Sportinga.

Asistent kod vodećeg pogotka i sam je mogao da se upiše u strelce u 38. minutu kada je stavio na ozbiljne muke golmana Benfike koji je ipak uspeo da sjajnom intervencijom zaustavi loptu na putu do mreže.

Odgovor domaćina viđen je u 60. minutu preko Nunjeza, ali je njegov udarac glavom iz vrlo dobre pozicije završio preko gola. Pretnja napadača Benfike, probudila je gradskog rivala koji je u dve brze i fenomenalno režirane kontre za šest minuta otklonio sve dileme. Prvo je, u 62. minutu Mateus sjajno uposlio Paulinja koji je udvostručio prednost, a potom je, u 68. minutu, i sam pogodio mrežu otklonivši sve dileme po pitanju ishoda.

Bolan udarac gradskog rivala makar za nijansu ublažio je Pici lepim udarcem sa levog boka u dalji ugao za konačnih - 1:3.

Petak

Portimonense – Porto 0:3 (0:1)

/Dijaz 45, Vitinja 70, Otavio 75/

Benfika – Sporting 1:3 (0:1)

/Pici 90+6 - Sarabija 8, Paulinjo 62, Mateus 68/

Subota

19.00: (2,45) Boavista (3,10) Maritimo (3,10)

21.30: (2,90) Fereira (3,05) Vitorija Gimarais (2,60)

Nedelja

16.30: (2,15) Santa Klara (3,20) Aruka (3,60)

19.00: (2,90) Žil Visente (3,10) Famalikao (2,55)

21.30: (1,50) Braga (4,20) Estoril (6,75)

Ponedeljak

21.15: Vizela - Belenenses

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.