Porazi Liverpula i Vest Hema

Izvor: B92, 10.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porazi Liverpula i Vest Hema



Fudbaleri Mančester Junajteda zadržali su šest bodova prednosti na vrhu Premijer lige, jedanaest kola pre kraja.

Junajted je u 27. kolu pobedio Čarlton rezultatom 2:0, dok je Čelsi bio bolji od Midlzbroa – 3:0.

Liverpul je u Njukaslu poražen 2:1, što je njihov drugi neuspeh u poslednjih 12 utakmica.

Agonija Vest Hema se nastavlja, ovoga puta bodove sa Apton Parka nosi Votford pobedom 1:0.

Ser Aleks Ferguson dočekao je ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz zone ispadanja bez povređenog van der Sara, a odmor su dobili Karik i prvi strelac tima Ronaldo. Uprkos tome Junajted je dominirao tokom celog meča. Park je na vreme dao prvi gol, a posle nekoliko polušansi za Čarlton Daren Flečer je potvrdio pobedu za lidera. Nemanja Vidić ponovo je odigrao svih 90 minuta.

Čelsi je u meč sa Midlzbroom ušao uz veliku krizu sa zdravljem. Ipak, Murinju je za mečeve sa prosečnim ligaškim klubovima dovoljan Didije Drogba. Napadač iz Obale Slonovače dao je dva gola i učvrstio se na čelu liste strelaca.

Kreg Belami se vratio u Njukasl prvi put u dresu Liverpula, i već posle pet minuta ućutkao zvižduke pogotkom za „Crvene". Gosti su bili znatno bolji tokom meča, ali su njihovi igrači doneli protivniku preokret. Najpre je Pepe Reina napravio veliku grešku i omogućio gol Obafemiju Martinsu, a zatim je Rise oborio Tejlora, i omogućio Noliju Solanu da sa bele tačke donese tri boda „Svrakama".

Sa dna beži Šefild Junajted, koji je preokretom uspeo da nadoknadi loš stat protiv Totenhema. „Pevci" su poveli golom Džinasa već u drugom minutu, ali su „Oštrice" dobile meč rezultatom 2:0 i sada se nalaze na 10 bodova od zone ispadanja.

Everton je dobio komšijski duel sa Blekburnom, zahvaljujući golu Endija Džonsona. Roversi su nedavno na Gudisonu bili ubedljivi u FA kupu, ali ovog puta nisu uspeli da dođu ni do boda.

U večernjem terminu Portsmut je pobedio Mančester Siti 2:1. Mendes je doveo domaćine u vođstvo sjajnim polu-volejem sa dvadesetak metara. Koradi je izjednačio u 62. minutu udarcem glavom posle centaršuta Darijusa Vasela. Pobedu domaćinu je doneo Kanu desetak minuta pre kraja utakmice, posle asistencije Glena Džonsona.

Ranije u subotu Reding je pobedio Aston Vilu 2:0.

U nedelju igraju Bolton – Fulan i Arsenal – Vigan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.