Izvor: B92, 07.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz vaterpolistkinja od Francuske

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore poražena je u utorak u Nansiju od selekcije Francuske 2:5 (1:2, 0:0, 1:2, 0:1), u poslednjem 3. kolu Grupe A Evropskog B prvenstva.

"Plave" su u Grupi A zauzele drugo mesto, iza domaćina Francuske, sa dve pobede i porazom i u borbi za polufinale razigravaće u četvrtak sa trećeplasiranom reprezentacijom iz Grupe B, Belorusijom.

Selektor SCG Aleksandar Krstonošić izrazio zadovljstvo dosadašnjim rezultatom reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na šampionatu, kao i nadu da će njegove igračice uspeti da se plasiraju u polufinale.

"Osvojili smo drugo mesto u grupi i za sada sve ide po planu. Plasmanom u razigravanje ispunili smo cilj postavljen pre početka šampionata. Sada idemo dalje, a naredni protivnik je Belorusija", rekao je Krstonošić agenciji Beta.

On je dodao da očekuje da će "plave" u četvrtak odigrati bolje, nego protiv Francuske, i da će se plasirati u polufinale.

"Sa Belorusijom smo igrali na kvalifikacionom turniru za EP u Obrenovcu i pobedili ih sa 7:5. Ipak, ne očekujem ni malo laku utakmicu, jer je rival sigurno željan revanša", kazao je Krstonošić.

Selektor SCG je istakao da ima "odredjene kadrovske probleme", pred duel sa Belorusijom, ne želeći da navede koje i požalio se na uslove pod kojima se takmičenje odigrava, navodeći kao primer visoku temperaturu vode u bazenu, koja iznosi čak 28 stepeni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.