Poraz Đokovića u 1/4 finalu Madrida

Izvor: B92, 21.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz Đokovića u 1/4 finalu Madrida



Naš najbolji teniser, Novak Đoković, nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Madridu. U veoma neizvesnom četvrtfinalnom meču, njega je savladao Čileanac Fernando Gonzales, sa 2:1 u setovima (7:5, 5:7, 7:5).

Prvu igru nerava videli smo u prvom setu, kada je Djoković uspeo da anulira vođstvo Gonzalesa od 2:0, potom da izgubi svoj servis kod 5:4 za Čileanca, da bi potom uspeo da vrati brejk rivalu i dođe do 5:5. Ipak, Gonzales dobija poslednja dva gema i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stiže do prvog seta.

U drugom setu, drugi triler. Oba tenisera sjajno su vodila igru u gemovima u kojima su imali prednost prilikom servisa. Odlična koncentracija našeg tenisera u poslednja dva gema donela mu je i psihološku prednost i izjednačenje na 1:1.

Treći, odlučujući set doneo je vrhunski tenis, ali nažalost ne i Novakov trijumf. Srpski teniser je bio nadomak polufinala, vodio je i sa 5:2 u gemovima, ali je Gonzales, uspeo da se oporavi i uđe u seriju. Kada je Čileanac uspeo da smanji na 5:4, mogao se naslutiti konačan ishod. Gonzales je iskoristio psihološki pad našeg tenisera i uspeo da osvoji odlučujući set.

On će u polufinalu igrati protiv Čeha Berdiha, koji je uspeo da savlada domaćeg tenisera, Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6). U drugom polufinalu igraće Federer i Nalbandijan. Švajcarac je u četvrtfinalu pobedio Amerikanca Džineprija sa 2:0 (6:3, 7:6), dok je Argentinac bio bolji od Marata Safina, savladavši ga sa 2:1 (6:4, 6:7, 7:6).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.