Ponude za Kamenicu 2 biće otvorene 6. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponude za Kamenicu 2 biće otvorene 6. maja

Ponude za nabavku opreme za Kamenicu 2 biće otvorene 6. maja, saznaje RTV, nakon što je Komisija za sprovođenje postupka javne nabavke koju je obrazovala Uprava za kapitalna ulaganja prihvatila poslednji zahtev za zaštitu prava ponuđača, kojim je po četvrti put zaustavljen postupak javne nabavke.

Iako je za 17. april bilo zakazano otvaranje ponuda u postupku javne nabavke opreme za Kamenicu 2, preduzeće " Max team " iz Beograda uputio je novi zahtev za zaštitu prava ponuđača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tražeći izmenu tehničke specifikacije. Ovog puta Komisija je prihvatila taj zahtev, kako bi se, kako kažu, pospešila konkurentnost, ali i sprečilo dalje odugovlačenje postupka.

"Ne možemo više da gubimo niti jedan dan. Vi znate da kada smo u prethodna tri puta kada se dogodilo da imamo zahtev za prava ponuđača i kada smo se nalazili pred Republičkom komisijom, koja jedina po zakonu donosi sud o tome da li smo zakonito postupali ili ne, imali situaciju da je to bilo u rokovima koji su od 40 do 106 dana i da je to vreme koje je prosto izgubljeno i ne možemo ga sad nadoknaditi", rekao je direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

Za opremanje Kamenice 2, Vojvodina će se zadužiti u iznosu od oko dve milijarde dinara. Ta odluka naći će se na narednoj sednici Skupštine Vojvodine zakazanoj za 28. april, ali iz Pokrajinske vlade kažu da se ne radi o novom zaduživanju, već je reč o ponavljanju odluke iz 2013. godine, koja je već iskazana u budžetu za 2013, 2014. i 2015. godinu.

"Uprava za dug Republike Srbije nam je preporučila da ponovimo odluku i mi to radimo. Gotovo u svim svojim elementima odluka je identična onoj iz 2013. godine", rekao je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman.

O regularnosti postupka nabavke opreme za Kamenicu 2 je 20. marta raspravljala i Skupština Vojvodine na vanrednom zasedanju zakazanom na inicijativu Srpske napredne stranke, ali je Republička komisija 3. aprila odbacila sve žalbe ponuđača i građanskog nadzornika i odobrila Upravi da nastavi postupak javne nabavke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nastavlja se nabavka aparata za Kamenicu 2

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2015

Nabavka aparata za zračenje za objekat Kamenica 2 nastavlja se sa manjim izmenama tehničke dokumentacije i novim rokom dostavljanja ponuda, a to je 6. maj...Kako kažu iz Uprave za kapitalna ulaganja, koja sprovodi nabavku višeenergetskih linearnih akceleratora, komisija pri ovoj ustanovi donela je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.