Ponovo odložena prodaja Milana

Izvor: RTS, 03.Mar.2017, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo odložena prodaja Milana

Prodaja italijanskog prvoligaškog fudbalskog kluba Milan, čiji je većinski vlasnik Silvijo Berluskoni, kineskim ulagačima ponovo je odložena, iako je ranije najavljeno da će transakcija danas biti okončana.
Završetak transakcije prvobitno je bio planiran za decembar, ali su Berluskonijev holding Fininvest i kineski Sino-Jurop Sports dogovorili tromesečno odlaganje pa je finalizacija ugovora bila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakazana za petak.
Potpredsednik Milana Adrijano Galijani, izjavio je, međutim, na sastanku deoničara da "uslovi ugovora nisu ispunjeni tako da njegovo zatvaranje ne može da se obavi danas, kako je prvobitno planirano".
Predstavnik malih deoničara Đuzepe Skala optužio je većinskog vlasnika, Fininvest, da nije transparentan i zatražio od kluba da otvorenije deli informacije.
Fininvest je saopštio da razmatra mogućnost sastavljanja ugovora koji bi omogućio prodaju, a novi datum za konačno sklapanje posla trebalo bi da bude 31. mart.
Prema ugovoru, vrednost Milana fiksirana je na 740 miliona evra, a kineski investitori su već uplatili 200 miliona evra kao depozit. Berluskoni je tražio od investitora da u naredne tri godine potroše još 350 miliona evra na jačanje kluba.
Fudbalski klub Milan je 18 puta bio šampion Italije i sedam puta prvak Evrope, a Berluskoni je vlasnik Milana 30 godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ponovo odložena prodaja Milana Kinezima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2017

Prodaja italijanskog prvoligaškog fudbalskog kluba AC Milan, čiji je većinski vlasnik Silvijo Berluskoni, kineskim ulagačima ponovo je odložena, iako je ranije najavljeno da će transakcija danas biti okončana...Završetak transakcije prvobitno je bio planiran za decembar, ali su Berluskonijev...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.