Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 23:10

Ponosni Stanković: Šta više tražiti od ovoga?

„Nije bilo lako izboriti sve ovo. Znamo koliko smo ovo želeli, znali smo kakvi smo i koliko možemo“, kaže strateg crveno-belih

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković ponosan je na plasman svog tima u 1/16 finala Lige Evrope, koji je zvanično obezbeđen remijem sa Hofenhajmom (0:0) na stadionu Rajko Mitić.

Crvena zvezda će tako prvi put od sezone 2017/2018. igrati na proleće u Evropi, ponovo u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju na Starom kontinentu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što predstavlja izuzetan uspeh za srpskog šampiona.

„Čestitke igračima, klubu, stručnom štabu, svim navijačima. Nije bilo lako izboriti sve ovo. Znamo koliko smo ovo želeli, znali smo kakvi smo i koliko možemo. Igrali smo protiv jakog protivnika, ali bili smo tu svako za svakog, obezbedili smo evropsko proleće. I šta tražiti više?“, upitao je Dejan Stanković.

O Liberecu je rano pričati, kao i o tome da li će u Češkoj šansu dobiti mlađi igrači.

„Ne znam. Da svarimo prvo ovo, odigramo protiv Zlatibora, videćemo kadrovsku situaciju. Ne odustajem, imam 22 momka koji su standardni. Ovi momci što su van tima - ovo je za njih. Jedva čekam da budemo kompletni. Ritam je veoma paklen, rekao sam i ne šalim se kada kažem da idem od utakmice do utakmice. Nekada je previše rizično staviti neke igrače u tim, jer mogu dodatno da se povrede, produže pauzu. Izašli smo večeras bez alibija, da izvučemo najviše od sebe. Hofenhajm? Možda nisu zvučna imena, ali imaju strašne pojedince“.

Zasluge za ulazak u istoriju kao prvi srpski klub sa 10 osvojenih bodova u grupnoj fazi nekog takmičenja Stanković ne želi da pripiše sebi.

„To ide momcima i klubu u čast“.

Da li je moglo bolje u ofanzivnom delu?

„Nije. Direktno kažem da nije, zbog mnogo toga. Mogu da vam dam detaljnu analizu, da idem stavku po stavku. Nije moglo. Imali smo Bena na levm beku, Vukanović je četiri dana ležao sa temperaturom 38,5. Gajić se nije odmorio otkako je počeo da igra standardno, Kanga je na nekih 60 odsto... Izašli smo visoko, da uhvatimo Hofenhajm na njegovoj polovini. Čekali smo svoju šansu, oni su mnogo jaka i brza ekipa. Zašto bih reskirao da vidim da li mogu da se nadigravam? Ja sam realista. Realno je da odigramo ovako, jako, da zatvaramo leđa. Nije bilo lepo za oko, ali postoji i protivnik“, objasnio je Stanković.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.