Pometnja: Ne zna se KO će i KAKO će u ABA 2

Izvor: Mondo, 09.Jun.2018, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pometnja: Ne zna se KO će i KAKO će u ABA 2

Zlatibor i Vršac odlučuju o tome ko će u kvalifikacije za ABA 2 ligu sledeće sezone, ali je veliko pitanje da li će odluka uopšte biti doneta na terenu

Foto: MN Press

Ekipe Zlatibora i Vršca bore se za mesto u kvalifikacijama za ABA 2 ligu sledeće sezone.

U prvom meču odigranom u Čajetini domaći Zlatibor slavio je 88:78, a Vrščani su uzvratili u Milenijumu (95:89) i poravnali rezultat seriji na 1:1, pa bi odluka trebalo da padne u trećem, odlučujućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << meču, koji je zakazan za nedelju.

Ipak, veliko je pitanje da li će taj meč biti odigran! Zašto? Zbog velike greške koju je napravio direktor takmičenja Košarkaške lige Srbije Leon Deleon.

Pre odigravanja drugog meča u Vršcu Deleon je priznao da je napravio ogroman previd i prednost domaćeg terena dodelio Zlatiboru, iako je trebalo da ga ima Vršac.

On je u saopštenju naveo da će se treći meč, ako bude potrebno, biti odigran u Vršcu.

Zlatibor, međutim, ne želi da prihvati takvu odluku, pa se postavlja pitanje da li će se ključni treći duel uopšte igrati, ili će o putniku u ABA 2 biti doneta odluka za "zelenim stolom".

"Smatramo potpuno nelogičnim i ne možemo prihvatiti da se odluka menja kada je ova serija već krenula i kada smo već preduzeli sve nephodno za odlazak u Vršac, boravak zbog igranja druge utakmice u petak, povratak i sve pripreme za mogući susret na Zlatiboru. Ulaznice za ovu utakmicu su već prodate u paketu za ranije utakmice, a mi smo preuzeli obaveze od sponzora i rezervisali dvoranu. Mnogo energije, vremena i novca smo uložili u ovu sezonu i napravili odlične rezultate. Ali hoćemo da je završimo trijumfalno i nećemo dozvoliti neravnopravan položaj i ovakve čudne i odluke i lične greške. Tražićemo od svih relevantnih i sportskih i sudskih instanci zaštitu. Ako ova odluka ostane na stazi, Zlatibor će Vršac u nedelju čekati na Zlatiboru" neće putovati u Vršac", stoji u saopštenju Košarkaškog kluba Zlatibor, koje je preneo “Sportski žurnal”.

Iako je u saopštenju iz KLS u petak jasno navedeno da će se treći meč igrati u Vršcu od 18 sati, danas u najavi na sajtu stoji da će se odlučujuća utakmica igrati u nedelju u dvorani Wai Tai u Čajetini od 20 sati!?

Sad više nikom ništa nije jasno…

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.