Poluvreme: Makabi ubedljivo vodi!

Izvor: RTS, 23.Jan.2014, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Makabi ubedljivo vodi!

Makabi - Partizan 60:40 (treća četvrtina). Nakon velike pobede nad moskovskim CSKA, košarkaši beogradskog Partizana gostuju u Tel Avivu kod ekipe Makabija. Meč u "Nokia areni" igra se u okviru četvrtog kola Top 16 faze Evrolige, kretanje rezultata pratite na našem Internet portalu.

21.15 - Seriju Partizana prekida Ingls, ali na drugoj strani povredio se Dragan Milosavljević. Čini se da je u pitanju povreda skočnog zgloba, pa Partizanov kapiten mora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u svlačionicu. Pogađa Ingls za tri, a onda i Bogdanović za dva - 60:40.

21.12 - Dobar početak drugog poluvremena za Partizan. Još jedna dobra odbrana, a Bogdanović ponovo pogađa uz faul. Ipak, Makabi vezuje četiri brza poena, ali i Lovernj pogađa za tri. Nova trojka Lovernja, Partizan drastično smanjio deficit - 55:36.

21.09 - Počelo i drugo poluvreme u Nokia areni. Prve poene postiže Aleks Tajus. Za crno-bele pogađa Kinzi, a onda i Bogdanović uz faul. Ponovo je precizan Tajus, ali Milosavljević pogađa prvu trojku za Partizan - 51:27.

Poluvreme: Da li je uopšte potrebna statistika? Crno-beli u prvom poluvremenu imaju već 12 izgubljenih lopti, uz šut za dva poena od 29%. Partizan nije pogodio nijednu trojku iz pet pokušaja, a Makabi ima i skok više od srpskog šampiona.

20.50 - Nov loš napad crno-belih, ovoga puta greši Musli. Makabi ima poslednji napad u prvom poluvremenu, ali ga ne koristi. Musli pogađa jedno slobodno bacanje, Rajs u poslednjoj sekundi pogađa za dva. Poluvreme - 47:19.

20.43 - Katastrofalna igra crno-belih u napadu. Odbrana funkcioniše nešto bolje, ali Smit pogađa neverovatnu trojku od tablu. Zonski presing domaćih pravi velike probleme Partizanu u organizaciji napada - 43:18.

20.35 - Pogađa i Tajus, ali seriju Makabija prekida Kinzi. Ipak, trojkom iz ugla uzvraća Blu. Lovernj se bori pod košem domaćih i postiže poene. Novi poeni Tajusa, a onda i Ohajona, Makabi ima ubedljivu prednost - 34:15.

20.30 - Blu otvara drugu četvrtinu pogotkom sa poludistance. Posle promašaja Milutinova, Ingl pogađa prvu trojku na meču. Lovernj promašuje zakucavanje, Gašić traži tajm-aut - 25:11.

20.26 - Novi poeni Makabija sa linije slobodnih bacanja. Milosavljević promašuje za tri, Rajs polaže u kontri. Kapiten Partizana sa linije slobodnih bacanja postavlja konačan rezultat prve četvrtine - 20:11.

20.23 - Lovernj pogađa jedno bacanje, ali odličan je Milutinov u ofanzivnom skoku. Ipak, Makabi uzvraća sa linije slobodnih bacanja. Period loše igre crno-belih u napadu, nekoliko uzastopno izgubljenih lopti, Makabi pravi seriju - 16:9.

20.17 - Čvrste odbrane igraju se na početku meča. Makabi, ipak, stiže do prednosti od 8:6, pre prvog televizijskog tajm-auta na meču. Rajs pogađa sa linije slobodnih bacanja - 10:6.

20.09 - Počeo meč u Tel Avivu. Prve poene za Partizan postiže Milenko Tepić. Pogađa i Milosavljevića, ali na drugoj strani zakucava Skorcinitis. Izjednačenje Makabiju donosi Gaj Pnini - 4:4.

20.03 - Za nekoliko minuta počinje meč u Nokia areni, gde Makabi dočekuje ekipu Partizana. 

Novi težak ispit za Partizan NIS - kao gost igra s moćnim Makabijem, u Tel Avivu. Domaćin je u drugoj fazi ostvario sve tri pobede, ali crno-beli ulaze u meč sa puno samopouzdanja.

Novi meč starih poznanika. "Nokija arena" biće večeras poprište novog duela Makabija i Partizana.

Tim Dejvida Blata u sjajnoj je formi i ima maksimalan učinak u Top 16 fazi. Izgleda da je američki stručnjak na klupi "ponosa Izraela" pronašao pravi recept i njegov sastav deluje sve bolje i uigranije.

Hikman, Rajs, Ingles i Skorcijanitis podižu formu i ističu kandidaturu za visok plasman i odlazak na Fajnal-for u Milanu.

S druge strane, crno-beli, predvođeni sjajnim Bogdanom Bogdanovićem, u meč ulaze sa više samopouzdanja a manje pritiska posle velike pobede nad CSKA u prošlom kolu.

Trener Vujošević nije otputovao u Tel Aviv i ekipu će sa klupe predvoditi Velimir Gašić. Međutim, to neće poremetiti košarkaše našeg predstavnika u nameri da naprave novo iznenađenje u najjačem klupskom takmičenju u Evropi i skinu skalp još jednom velikanu.

Eventualni trijumf Partizan vraća u ravnopravnu trku za plasman u četvrtfinale, dok pobeda Makabiju donosi skor od 4-0 i mnogo lagodniju situaciju u daljem takmičenju.

Meč u Tel Avivu počinje u 20.05, a tok susreta i promene rezultata možete pratiti na našem sajtu.
Pogledaj vesti o: Nokia,   Evroliga

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLUVREME: Makabi - Partizan 47:19

Izvor: Mondo, 23.Jan.2014

Nemoć crno-belih! Meč 4. kola Top 16 faze u Nokija areni odlučen je već posle 20 minuta.

Nastavak na Mondo...

Makabi ubedljiv, povreda Milosavljevića

Izvor: RTS, 23.Jan.2014

Makabi - Partizan 88:67 (kraj). Partizan u Tel Avivu izbegao katastrofu, ali možda na duže staze ostao bez kapitena Dragana Milosavljevića. Bogdanović i Kinzi najefikasniji sa po 17 poena, kod domaćih Tajus postigao 16. Naredni meč Partizan igra u Areni protiv Lokomotive...Košarkaši Partizana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.