Poljaci uvereni da mogu protiv Francuza; Dešan: Nema potcenjivanja

Izvor: B92, 02.Dec.2022, 18:16

Poljaci uvereni da mogu protiv Francuza; Dešan: Nema potcenjivanja

Reprezentativci Poljske Robert Gumnij i Kamil Grabara izjavili su da žele da veruju da imaju šanse protiv aktuelnih svetskih prvaka.

"Daju nam jedan odsto šanse da eliminišemo Francusku, ali to je jedan odsto više nego da se nismo prošli grupu", našalio se rezervni golman Grabara, dva dana pre duela Poljske i Francuske.

Desni bek Gumnij je naveo da je selektor Česlav Mihnjevič dobar taktičar.

"To je pokazao time što nas je izvukao iz grupe. Siguran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam da ima plan za meč sa Francuskom i da ćemo imati svoje šanse", rekao je Gumnij.

To je prvi put od 1986. godine da je selekcija Poljske uspela da prodje prvu rundu takmičenja na Svetskom prvenstvu, ali su Robert Levandovski i saigrači morali da se pomuče da bi to uradili.

Fudbaleri Poljske su u prvom kolu Grupe C odigrali 0:0 sa Meksikom, potom su pobedili Saudijsku Arabiju sa 2:0, da bi u poslednjem kolu istim rezultatom izgubili od Argentine.

Na kraju su bili drugi u grupi, iza Argentine, a sa istim brojem bodova kao Meksiko.

Francuska je, na drugoj strani, prvo mesto u Grupi D obezbedila posle druge utakmice na turniru, zahvaljujući pobedama protiv Australije (4:1) i Danske (2:1). Posle promena u timu, aktuelni prvaci sveta su izgubili poslednji meč u grupi od Tunisa (1:0).

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan izjavio je danas da ne treba potceniti Poljsku sa kojom će se aktuelni prvaci sveta sastati u osmini finala Svetskog prvenstva u Katara.

"Poljska je tim sa kojim nismo navikli da igramo. Imaju iskusne igrače, a izdvajam Roberta Levandovskog, koji je jedan od najboljih napadača u svetu", rekao je Dešan u izjavi danas emitovanoj na sajtu Fudbalskog saveza Francuske.

Dešan je dodao da poljska ekipa ima dobru organizaciju igre i da taj tim "svakako ne treba potcenjivati".

Fudbaleri Francuske i Poljske igraju u nedelju u 16.00 u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.