Policija radi na identifikaciji navijača NP

Izvor: Press, 25.Okt.2012, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija radi na identifikaciji navijača NP

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije u Novom Pazaru, u dogovoru sa tužilaštvom, preduzimaju neophodne aktivnosti na identifikaciji osoba koje su učestvovale u izradi, unošenju i isticanju transparenta "Rešen rebus, srce, burbreg, pluća, živela žuta kuća" na fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Rad, u Novom Pazaru.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, za sada, nema izjašnjenja tužilaštva u ogledu kvalifikacije dela, pa će to biti učinjeno naknadno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nakon sačinjavanja izveštaja.

Transparent koji se porukom podsmeva srpskim žrtvama trgovine organima na Kosovu i Metohiji razvili au navijači Novog Pazara iz grupe "Ekstremi", kao odgovor na sličan incident na Banjici u martu, kada su navijači Rada vređali žrtve Srebrenice.

Prema svedočenju očevidaca, sporni transparent je tokom utakmice podignut na svega 20, najviše 30 sekundi, a pokušaj policije da ga pronađe prilikom izlaska navijača sa stadiona, ostao je bezuspešan. Policija, međutim, ima video snimak transparenta i većine navijača koji su ga držali.

Inače, prilikom prestresa pri ulasku navijača na stadion kod Eldara Dautovića (33) pronađen je pištolj marke "CZ" sa devet komada municije i on je zadržan u policijskom pritvoru.

Takođe, tokom utakmice napadnut je redar koji je zadobio lakše telesne povrede. Njega je napao Husović Haris (19), od ranije poznat policiji.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Policija u Novom Pazaru pre meča uhapsila osobu sa pištoljem i 19 metaka!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2012

  Novopazarska policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osoba koje su juče na fudbalskoj utakmici sa beogradskim Radom istakle transparent: "Rešen rebus! Srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća!", rečeno je Beti u tamošnjoj Policijskoj upravi. "Trenutno se pregledaju svi dostupni video...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.