Izvor: RTS, 25.Okt.2021, 06:28

Pokuševski igra epizodnu ulogu, Oklahoma niže neuspehe na startu sezone

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski i dalje ne dobija pravu priliku na startu sezone u NBA, a njegova Oklahoma nastavlja sa porazima. Tander je doživeo i treći uzastopni neuspeh, ovoga puta na svom terenu protiv Filadelfije, rezultatom 115:103.
Pokuševski je na parketu proveo tek nešto manje od šest minuta i za to vreme zabeležio četiri poena (2/5 iz igre, 0/1 trojke), uz po jedan skok, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu.

Domaćin nije uspeo da se odupre kvalitetnijem rivalu koji je do dovoljne zalihe stigao već u prvoj četvrtini, nakon koje je imao dvocifreni višak.
Seventisiksersi nisu dozvolili Oklahomi da im priđe, u jednom trenutku imali i 18 poena prednosti, pa su rutinski priveli meč kraju.
Do trijumfa ih je predvodio Set Kari, rođeni brat plejmejkera Voriorsa Stefa, sa 28 poena i čak sedam pogođenih trojki iz 10 pokušaja. Džoel Embid je dodao 22 poena, devet skokova i šest asistencija, dok je Tobajas Heris imao 14 poena i devet uhvaćenih lopti.
Na drugoj strani, najbolji u redovima OKC-a bio je Gildžus-Aleksander koji je meč završio sa 29 poena, šest skokova i osam uspešnih dodavanja.
Oklahoma je poslednja na Zapadu sa tri poraza iz isto toliko utakmica, dok je Fila četvrtoplasirani tim Istočne konferencije sa skorom 2-1.
U ostalim utakmicama trijumfe su zabeležili Los Anđeles lejkersi, Golden Stejt voriorsi, Orlando medžik i Boston seltiksi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bjelica promašivao, Kari ponovo napunio mrežicu rivala

Izvor: RTS, 25.Okt.2021

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije imao svoje veče, ali je Golden Stejt zabeležio i treću pobedu na početku nove sezone u NBA ligi. Bjelica se ispromašivao i nije bio onaj igrač koji je pre nekoliko noći rešio derbi sa Los Anđeles lejkersima, što se, srećom po "ratnike", nije odrazilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.