Pohod na Svetsku ligu kreće iz Brazila

Izvor: RTS, 29.Maj.2015, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohod na Svetsku ligu kreće iz Brazila

Odbojkaši srbije igraju u Belo Orizondteu protiv domaćina Brazila prvi meč ovogodišnjeg ciklusa Svetske lige. Prvi susret prvog vikenda A grupe igra se od 19.00 časova. Drugi meč igra se u nedelju od 13.00. Direktan prenos mečeva je na našem Drugom programu.
 
Odbojkaši Srbije spremni su za napad na najviši plasman u Svetskoj ligi. U Brazil su otputovali sa namerom da se vrate sa obe pobede. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Svesni su da je put do zacrtanog cilja trnovit. Dueli sa Brazilcima poslužiće našoj selekciji i kao finalno uigravanje pred start Evropskih igara u Bakuu.
Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da njegova ekipa nije maksimalno uigrana, ali da će u predstojećim utakmicama sa Brazilom u Svetskoj ligi ići na obe pobede.
Put Brazila otišla su četrnaestorica igrača. Selektor je naveo da će se Konstantin Čupković i Milan Katić posle utakmica u Brazilu priključiti selekciji koja se priprema za Evropske igre u Bakuu, dok će se seniorima u Italiji za utakmice drugog vikenda, priključiti Nikola Kovačević i Nemanja Petrić.
Brazilcima će se suprotstaviti:
Tehničari: Nikola Jovović (Monca) i Aleksa Brđović (Belhatov).
Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Saša Starović (Latina).
Libera: Nikola Rosić (Tomis Konstanca) i Neven Majstorović (Partizan).
Blokeri: Dragan Stanković i Marko Podraščanin (Lube Treja), Srećko
Lisinac (Belhatov) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda).
Primači: Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Aseko Rešovija),
Konstantin Čupković (Bidgošć) i Milan Katić (Vojvodina).
Reprezentacija Srbije će 18. put nastupiti u Svetskoj ligi, do sada je osvojila četiri srebrne medalje (2003, 2005, 2008. i 2009.) i tri bronze (2002, 2004. i 2010.).

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.