Pogačar preuzeo žutu majicu na Turu

Izvor: B92, 07.Jul.2022, 18:09

Pogačar preuzeo žutu majicu na Turu

Slovenački biciklista Tadej Pogačar pobedio je na šestoj etapi Tur d'Fransa, voženoj od Benša do Longvija.

Polubrdsku deonicu dužine 220 kilometara Pogačar je završio u s vremenom 4:27,13 sati, i tako preuzeo žutu majicu u generalnom plasmanu.

Drugi kroz cilj je prošao Australijanac Majkl Metjus, dok je treći bio David Gadu iz Francuske.

Današnjom pobedom Pogačar je izbio na prvo mesto u generalnom plasmanu, drugi je Amerikanac Nilson Pauels sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << četiri desetinke zaostatka za Pogačarom, dok je na trećoj poziciji Danac Jonas Vingegard sa 31 sekundom zaostatka za trenutnim liderom.

Sedma etapa dužine 176 kilometra na programu je sutra, i voziće se od Tomblena do Planš Del Bel Filea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DA LI JE TUR VEĆ ODLUČEN: Pogačar osvojio šestu etapu i obukao žutu majicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2022, 00:11

Slovenac u prethodne dve godine osvajao najprestižniju biciklističku trku na svetu...Slovenački biciklista Tadej Pogačar pobednik je šeste etape Tur de Fransa koja je vožena od Benša do Longvija u dužini od 220 kilometara. Dvostruki uzastopni pobednik Tur de Fransa je ovim trijumfom preouzeo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.