Pogačar posle trijumfa: Sad mogu da se povučem VIDEO

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 15:26

Pogačar posle trijumfa: Sad mogu da se povučem VIDEO

Slovenački biciklista Tadej Pogačar proteklog vikenda je ostvario još jednu veliku stvar - pobedio je na Trci kroz Flandriju.

Njemu je to bio prvi put da trijumfuje na ovoj popularnoj trci.

Osvajač Tur D'Fransa iz 2020. i 2021. godine postao je tek treći biciklista koji je uspeo da osvojio Tur D'Frans i Trku kroz Flandriju, pre njega to su uradili Francuz Loason Bobe i Belgijanac Edi Merks.

Slovenac se našalio posle pobede rekavši kako sad slobodno može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se povuče!

"Mogao bih danas da se povučem i bio bi ponosan na svoju karijeru. Zaista imam razloga da budem srećan i ponosan. Moja sezona je već sada uspeh, iako još nisam osvojio Tur D'Frans. Hvala kolegama iz tima na pomoći, ovo je dan koji neću zaboraviti", kaže Pogačar.

Nije još odbacio mogućnost da se takmiči i na trci Pariz - Rube.

"Ta trka je visoko na mojoj listi za budućnost. Videćemo. Za to bih morao da se ugojim par kilograma i da mi ruke budu jače kako bih izdržao na tim kaldrmisanim putevima. Mučio sam se dosta sa brzinom na takvim stazama", priznao je Pogačar.

Tadej je ove sezone već zabeležio deset pobeda, a u karijeri ih ima ukupno 56.

I slavni Edi Merks je pratio TRku po Flandiji i pohvalio je Pogačara.

"Bila je to velika pobeda, jer je to uradio u sjajnom stilu. Kada napadne, ne misli na posledice. Sebi ne postavlja nikakva pitanja. To je pravi biciklizam, ono što ljudi vole. Tadej je sjajan biciklista, može da pobedi gde želi", jasan je Merks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.