Podraščanin: Hteli smo glavom kroz zid

Izvor: Mondo, 28.Sep.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podraščanin: Hteli smo glavom kroz zid

Odbojkaši i selektor Srbije priznaju da su protiv Poljaka odigrali veoma slabo, ali da su svesni da u polufinalu to nikako ne sme da se ponovi. "Svaku utakmicu gde je postojala rezultatska neizvesnost i 'moranje' odigrali smo kako treba"

Foto: MN Press

Odbojkaši Srbije pretrpeli su ubedljiv poraz od Poljske u drugom meču treće faze Svetsko prvenstva (0:3), ali ih na sreću nije skupo koštao.

Izabranici Nikole Grbića, bez obzira na drugi izgubljeni meč >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od Poljaka na ovom Svetskom šampionatu, obezbedili su prolaz u polufinale.

"I pored servis grešaka imali smo šanse da okrenemo set u našu korist. Imali smo nekoliko kontri, nekoliko situacija tokom seta koje smo mogli da rešimo mnogo bolje, ali nažalost nismo", rekao je selektor Srbije.

On je znao da će njegov tim igrati odigrati slabije nakon fantastične partije na startu treće faze prvenstva protiv domaćina.

"Bilo je teško očekivati da ponovimo performans, kako na servisu tako i uopšte, kakvu smo pružili protiv Italije", rekao je Grbić, a zatim pomenuo i motiv.

"Dva puta smo se sastajali sa Poljacima u poslednje tri utakmice, i to u situacijama kada smo mi već praktično bili kvalifikovani u sledeću rundu. Može da se dogodi da igramo i treći put sa njima, ali će to onda biti za medalju i nadam se da ćemo imati veći motiv i očekujem bolji performans nego što je bio na drugom meču", rekao je Grbić.

On veruje da će njegov tim biti pravi kada bude trebalo.

"Svaku utakmicu na Svetskom prvenstvu gde je postojala rezultatska neizvesnost i 'moranje' odigrali smo kako treba", istakao je selektor Srbije.

Plasman u polufinale pored Srbije obezbedili su Brazil i SAD, a poslednji učesnik će biti poznat u petak posle meča Italija – Poljska.

I Marko Podraščanin naveo je da je Srbija odigrala mnogo lošije nego dan ranije.

"U odnosu na meč protiv Italije to je bila potpuno druga slika. Nervozni smo ušli u meč, oni su sjajno primali servis, a mi smo hteli bukvalno glavom kroz zid i to je vodilo u sve više grešaka. Imali smo neke dobre trenutke, ali generalno naša veoma loša utakmica i još jedan poraz od Poljaka", sumirao je utiske Podraščanin.

On tačno zna razloge slabije partije, ali veruje da Srbija više neće imati takve padove.

"Hvala bogu mi smo ispunili naš cilj, a verovatno smo se i opustili malo zbog toga što smo već znali da smo napravili dobar rezultat, ali takva partija ne sme da nam se ponovi. Nadam se da ćemo posle dana odmora u polufinalu prikazati utakmicu kao protiv Italije, a ne Poljske", naveo je odbojkaš Srbije.

Osim Srbije plasman u polufinale obezbedile su i selekcije Brazila i SAD, a poslednji učesnik i protivnik naše selekcije biće poznat nakon mečeva koji su danas na programu.

Polufinalni dueli zakazani su za subotu, a finale je na programu dan kasnije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.