Podivljali Katalonci - kupuju i kradu redom

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podivljali Katalonci - kupuju i kradu redom

Najviše će to na svojoj koži da osete Baski

Barseloni je sve jasno. Prošla sezona je bila katastrofalna i sada slede veliki rezovi. Promenjen je trener, umesto Jorgosa Barcokasa došao je Sito Alonso iz Baskonije i potpisao na 2+1, a pored njega stigao je i Tomas Ertel iz Anadolu Efesa. Tu svakako nije kraj jer sada Katalonci završavaju nekoliko poslova - istovremeno.

Pre svega, stiže dvojac iz Baskonije. Poslata je ponuda za Šejna Larkina vredna >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 5.500.000 dolara za dve sezone, a Baskonija ima pet dana da to izjednači. Takođe, poslata je trogodišnja ponuda Adamu Hangi, a Baskonija takođe ima šansu da to izjednači. Hanga je prihvatio 7.500.000 evra za tri godine, izjalovilo mu se da ode u San Antonio (dolazak Rudija Geja sve pobrkao) i sada je gotovo sigurno da će igrati za Barsu.

Jako teško Baski mogu da se nose sa ovakvim ponudama, videćemo u narednih pet dana do kada im je rok da odgovore... Doći ćemo u priliku da gledamo trenera i dva ponajbolja igrača Baskonije u Barsi sledeće sezone. Prava otimačina.

Tu nije kraj aktivnostima Barse koja je rešila da se potpuno restartuje ovog leta pod vođstvom novog sprotskog direktora Naća Rodrigeza.

Kako javljaju italijanski mediji Katalonci su blizu da dovedu Rakima Sandersa koji je prošle sezone nastupao za Olimpiju iz Milana. Već neko vreme se priča o interesovanju Barse za ovog igrača.

Španski mediji dodaju da je želja Sita Alonsa i Andrijen Moerman koji je prošle sezone igrao za Darušafaku. Prosečno je ubacivao oko osam poena i imao pet skokova prošle sezone. Radi se o krilnom igraču koji voli da šutira sa distance.

Katalonci su prebacili Serđa Martineza iz Barselone B u prvi tim, a stigao je i Lud Hakanson sa pozajmice iz Fuenlabrade.

Barsa se interesuje i za košarkaša Brose Bamberga Darijusa Milera koji ima ponude iz NBA iz Nju Orleansa.

U igri je i košarkaš Šalona Mustafa Fal koji je prošle sezone davao 12 poena i imao devet skokova. Ovaj 25-godišnji centar ima ponude i iz Turske.

Sa Kataloncima se povezuje i teškaš Pjer Oriola za kog se očekuje da napusti evroligaša Valensiju i pređe u Barselonu koja je spremna da plati otkupnu klauzulu i oslobodi Oriolu. Prošle sezone ubacivao je osam poena i tri skoka.

Znali smo da će da bude zanimljivo oko Barse. Sada se to obistinjuje.

(FOTO: MN Press, Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.