Početkom avgusta Hajka na smeće na Fruškoj gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2020, 17:41

Početkom avgusta "Hajka na smeće" na Fruškoj gori

Svi koji žele slobodno vreme da poklone očuvanju prirode, to mogu da učine već u prvoj nedelji avgusta, za kada je planirana nova volonterska akcija čišćenja Iriškog venca. Takozvanu "Hajku na smeće" organizuje Udruženje "Ekotopija".

Boraviti u prirodi, okrenuti se zdravim navikama i ambijentu koji odmara, a istovremeno učiniti nešto lepo za svoje okruženje, motivi su zbog kojih se grupa entuzijasta prethodnog vikenda odlučila za akciju čišćenja dela Fruške gore.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"S obzirom na to da smo uz saradnju s prevoznicima uspeli da obezbedimo i prevoz za naše učesnike, onda smo morali da obezbedimo zaštitnu opremu, maske, rukavice, naravno, Nacionalni park nam je pomogao u smislu obezbeđenja džakova, imali smo 100% zaštitnu opremu, pokušali smo ljudima da obezbedimo vodu i neko okrepljenje na kraju akcije, to smo uglavnom radili od donacija, od ljudi koji vole prirodu i koji su nam donirali ta sredstva", kaže Mirko Milivojević iz Udruženja "Ekotopija".

U poslednje dve akcije čišćenja Fruške gore, prikupljeno je oko 150 vreća otpada, kojeg je najviše bilo na pešačkim stazama i prolazima koji vode do izletišta.

"Sami lociramo te tačke, a i u saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora, došli smo do zaključka da je taj potez od manastira do Zmajevca bio izuzetno prljav. Onda smo krenuli odatle da čistimo, a onda nakon toga čistili smo od Zmajevca ka Letenci i potez od Zmajevca za Vrdniku", napominje Milivojević.

Oni koji žele da se priključe akciji čišćenja Iriškog venca, koja je planirana za prvu polovinu avgusta, za to se mogu prijaviti na fejsbuk i instagram stranicama Ekotopija i Hajking Tur Srbija, ili pozvati jedan od kontakt brojeva sa društvenih mreža, dodaju organizatori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„Hajka na smeće“ na Fruškoj gori početkom avgusta

Izvor: NoviSad.com, 30.Jul.2020, 13:04

Nova volonterska akcija čišćenja Iriškog venca biće održana prve nedelje avgusta. „Hajku na smeće“ organizuje Udruženje „Ekotopija“. Boraviti u prirodi, okrenuti..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.