Počeo upis u vrtiće putem portala eUprave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2022, 13:28

Počeo upis u vrtiće putem portala eUprave

Kancelarija za IT i elektronsku upravu saopštila je danas da je počeo upis dece u predškolske ustanove korišćenjem usluge eVrtić na portalu eUprava.

Usluga je dostupna svim registrovanim korisnicima portala i roditelji mogu da je koriste i prijave dete u željeni vrtić u terminu trajanja konkursa te predškolske ustanove.

Prilikom korišćenja eVrtića, automatski se pribavljaju neophodni podaci iz matične knjige rođenih, Centralnog registra obaveznog socijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osiguranja i evidencije prebivališta, tako da roditelji ne moraju da dostavljaju nijedan dokument prilikom upisa deteta, niti da odlaze ni na jedan šalter.

Roditelji bi trebalo da u svojim lokalnim samoupravama prate kada je konkurs za upis dece u vrtiće u njihovom gradu otvoren kako bi mogli da podnesu zahtev za upis deteta u predškolsku ustanovu elektronski.

U ovom trenutku, usluga je dostupna u Subotici, Batočini, Nišu, Ražnju, Užicu, Čajetini, Vladičinom Hanu, Aleksincu i Vladimircima.

Sredinom februara počinju upisni konkursi i u Beloj Crkvi, Bosilegradu, Despotovcu, Dimitrovgradu, Doljevcu, Kniću, Lapovu, Lebanu, Sremskoj Mitrovici, Surdulici, Gadžin Hanu, Svilajncu. Krajem februara konkursi će početi i u Bojniku, Boru, Vranju, Zaječaru, Lučanima, Medveđi, Merošini, Priboju, Raškoj, Smederevskoj Palanci, Somboru, Tutinu, Bačkoj Palanci, Beloj Palanci i Paraćinu.

Na Portalu eUprava je dostupna usluga upisa dece u predškolske ustanove i u Beogradu za prošlogodišnji upisni rok, a ovogodišnji upisni rok počeće početkom aprila.

Usluga eVrtić je namenjena roditeljima koji su državljani Srbije, a pojedine predškolske ustanove pružaju ovu uslugu i u slučaju da je jedan od roditelja strani državljanin.

Za decu samohranih roditelja, decu žrtava nasilja u porodici, decu sa smetnjama u psihofizičkom razvoju ili decu iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite predškolska ustanova je u mogućnosti da prihvati prijavu elektronskim putem, ali je potrebno je da roditelji podnesu relevantnu dokumentaciju kojom dokazuje navedeni status lično u vrtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UPIS U VRTIĆE PUTEM EUPRAVE Konkursi u aprilu, zahtev podnosite elekronski

Izvor: Blic, 09.Feb.2022

Kancelarija za IT i elektronsku upravu saopštila je danas da je počeo upis dece u predškolske ustanove korišćenjem usluge eVrtić na portalu eUprava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.