Počeo je između Čabarkape i Pavlovića...

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo je između Čabarkape i Pavlovića...

...a završio osvajanjem dve šampionske titule.

Prekaljeni krilni centar Dejvid Vest saopštio je odluku o okončanju karijere, dan pošto je proslavio 38. rođendan.

Dvostruki učesnik Ol star meča (2008, 2009) član je legendarne "klase 2003", zajedno sa Lebronom Džejmsom, Darkom Miličićem, Karmelom Entonijem, Krisom Bošom i Dvejnom Vejdom.

Uzeli su ga Nju Orleans Hornetsi 18. pikom, jednu poziciju iza Žarka Čabarkape (Finiks), a jednu pre >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Saše Pavlovića (Juta). U tom timu proveo je osam sezona i činio ubitačan tandem sa Krisom Polom - četiri sezone saigrač im je bio i Peđa Stojaković - a potom je do 2015. nastupao za Indijana Pejserse.

Od tog trenutka potpuno se posvetio osvajanju šampionskog prstena. Imao je opciju da 2015/16 ostane u Indijani za platu od 12,5 miliona dolara, ali je umesto toga postao slobodan agent i pristupio San Antonio Spursima za samo milion i po!

Nakon što je San Antonio u polufinalu Zapada ispao od Oklahome, leta 2016. potpisao je za Golden Stejt Voriorse i u njihovom dresu konačno ostvario cilj.

Sa ukupno 14.034 poena na preko 1.000 utakmica, povlači se kao peti strelac "klase 2003", iza Džejmsa, Entonija, Vejda i Boša. U proseku je beležio 13,6 poena i 6,4 skokova po meču.

"Ne mislim da je ovo moj životni vrhunac. Imao sam sreće da ostvarim dobru košarkašku karijeru, ali nadam se da pred sobom imam bar još 40 godina života i to vreme iskoristiću da postanem podjednako uspešan u nekoj drugoj oblasti. Ulagao sam u sebe tako da posle sporta mogu da se posvetim još nečemu", nedavno je izjavio Vest.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.