Počelo štampanje glasačkih listića za izbore 2. aprila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Mar.2017, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo štampanje glasačkih listića za izbore 2. aprila

U štampariji "Službenog glasnika" danas je počelo štampanje 6.757.793 glasačka listića za izbore za predsednika Srbije koji su raspisani za 2. aprila.

Početku štampanja prisustvovali su predstavnici RIK-a, među kojima i predsednik Vladimir Dimitrijević.

Glasački listići biće rezedo boje, a štampaće se na jednoj, dve, tri, četiri ili pet jezičkih varijanti u zavisnosti od toga koji su jezici i pisma u službenoj upotrebi u pojedinim opštinama i gradovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji.

Glasački listići sa jednom ili dve jezičke varijante biće štampani na hartiji formata A-4, a oni sa tri, četiri ili pet jezičkih varijanti na hartiji formata A-3.

Republička izborna komisija ranije je utvrdila da će za izbore za predsednika Srbije biti štampano 6.757.793 glasačka listića, a taj broj obuhvata ukupan broj birača na dan 17. marta i 33.621 kao rezervu glasačkih listića, što je 0,5 odsto od ukupnog broja građana sa pravom glasom.

Redosled kandidata na listiću biće:

1. Saša Janković koga je za predsednika Srbije predložila Grupa građana "Za Srbiju bez straha"

2. Vuk Jeremić - kandidat Grupe građana "Moramo bolje"

3. Miroslav Parović - kandidat Narodnog slobodaraskog pokreta

4. Saša Radulović - kandidat Grupe građana "Dosta je bilo"

5. Luka Maksimović - kandidat Grupe građana Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako

6. Aleksandar Vučić - kandidat vladajuće koalicije - SNS, SPS-Ivica Dačić, Socijaldemokratska partija Srbije-Rasim Ljajić, Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma, PUPS-Milan Krkobabic, Pokret socijalista-Aleksandar Vulin, Srpski pokret obnove-Vuk Drašković, Pokret SNAGA SRBIJE-BK-Bogolub Karić, Savez vojvodanskih Madara-Ištvan Pastor.

7. Boško Obradović - kandidat Srpskog pokreta Dveri

8. Vojislav Šešelj - kandidat SRS

9. Aleksandar Popović - kandidat Demokratske stranke Srbije

10. Milan Stamatović - kandidat Grupe građana "Za zdravu Srbiju - Milan Stamatović"

11. Nenad Čanak - kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počelo štampanje glasačkih listića

Izvor: N1 televizija, 22.Mar.2017

U šampariji Službenog glasnika, danas je, u prisustvu predsednika i članova Republičke izborne komisije, počelo štampanje glasačkih listića za predsedničke izbore 2. aprila...Biće ukupno odštampano 6.757.793 glasačka listića, ili pet odsto (33.621) više nego što je broj upisanih birača,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.