Izvor: MozzartSport.com, 17.Jun.2020, 17:34

Počelo je! Barsa prelomila Huventud uz dosta oscilacija

Vodila je Blaugrana 19 razlike na startu poslednje deonice i opet je morala da brine

Počelo je! Završnica ACB lige je startovala katalonskim, komšijskim derbijem između Barselone i Huventuda, a ishod je bio sasvim očekivan. Tim Svetislava Pešića je pokazao kvalitet, pa je na kraju došao do prve pobede u grupi A rezultatom. Imala je Barsa 19 razlike na startu poslednje deonice i opet je brinula za konačan ishod - 96:92.

Neće sa tim biti zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pešić iako je ovo bio prvi meč posle tri i po meseca. Došao je Huventud na dva poena zaostatka na 28 sekundi pre kraja, ali je Barsa to lako rešila poenima Abrinesa i u penal završnici nije imala većih problema. Huventud se zaista dobro pokazao danas i pokazao je zube i to bez pomoći Klemena Prepeliča.

Nije to onaj pravi kvalitet, nije ni doživljaj kao kada je puna dvorana, ali pravi ljubitelji košarke se neće previše buniti. Trenutno je situacija “daj šta daš”. A kada je na meniju Barselona, jedan od najboljih i najbogatijih timova u Evropi, onda tek nema šta da smeta.

Huventud je došao na turnir pomalo oslabljen, sa dosta mladih igrača, i nije bilo realno da tim iz Badalone pruži neki veći otpor Barsi. I ovako je dobrano premašio očekivanja.

Na startu utakmice je ekipa Svetislava Pešića napravila razliku 16:2. Istina, uspeo je Huventud posle toga da se vrati, ali je u drugoj polovini Barselona napravila dodatnih 10 razlike i relativno laganu situaciju. Iako Pešić nije računao na Tomu Ertela. Spoljne pozicije su klimave kod Barse u ovoj završnici ACB ligi.

Imao je Huventud neke pokušaje da se vrati u trećoj četvrtini, a Barsa je čak dopustila Huventudu da napravi seriju 12:0 i da učini sve zanimljivijim, što Barselona nije smela sebi da dopusti. Kockala se Blaugrana, ali je dobila na čist kvalitet i nekoliko dobrih kontranapada.

Gledajući ceo razvoj situacije u košarci i svetu, generalna ocena utakmice je svakako prelazna.

Najefikasniji kod Barselone bili su Nikola Mirotić (16p), Viktor Klaver (12p), Kori Higins (11p) i Adam Hanga koji je pokazao dosta danas sa 11 poena i osam asistencija.

Oliver Stević je dao šest poena za Huventud, dok je Nenad Dimitrijević ubacio 10.

ACB - 1. KOLO

Sreda

GRUPA A

Barselona - Huventud

18.30: (1,90) Tenerife (13,50) Unikaha (2,05)

21.30: (3,90) Bilbao (16,00) Baskonija (1,30)

Četvrtak

GRUPA B

15.30: (4,40) Andora (17,00) Valensija (1,25)

18.30: (1,10) Real Madrid (23,00) Gran Kanarija (7,50)

21.30: (1.60) Saragosa (14,50) San Pablo Burgos (2,55)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.