Počela rekonstrukcija sedam kliničkih zdravstvenih centara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2017, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rekonstrukcija sedam kliničkih zdravstvenih centara

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, i ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar, posetili su danas Urgentni centar Kliničkog centra Srbije, gde je adaptacijom neurohirurške i mikrohirurške operacione sale započeta realizacija Projekta rekonstrukcije i izgradnje sedam bolničko-zdravstvenih centara u Beogradu.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dr Zorana Mihajlović, rekla je da će se tokom 2017. i 2018. raditi na rekonstrukciji sedam kliničkih zdravstvenih centara, među kojima je i Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra.

"Ovo nije samo rekonstrukcija dve operacione sale u Urgentnom centru, već početak projekta rekonstrukcije sedam kliničkih zdravstvenih centara. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je 260 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za svih sedam ustanova i potpisalo ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da je blizu 100 miliona evra obezbeđeno za radove na rekonstrukciji, od čega 70 miliona iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, a ostatak od Evropske investicione banke.

"Plan je da u okviru projekta najpre, u naredna dva i po meseca, počne obnova Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, a ubrzo zatim i u KBC "Dragiša Mišović", rekla je Mihajlovićeva.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar istakao je da je prioritet u dinamici rekonstrukcije KCS dat adaptaciji neurohirurške i mikrohirurške operacione sale Urgentnog centra jer se u tim salama godišnje izvrši više od 800 neurohirurških, 800 mikrohirurških i oko 140 maksilofacijalnih operacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela obnova dve sale u Urgentnom centru vredna 15 miliona dinara

Izvor: Beta, 05.Apr.2017

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su radove koji su danas počeli u mikrohiruškoj i neurohirurškoj sali Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, za koje će biti izdvojeno 15 miliona dinara."Ovo danas nije rekonstrukcija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.